maanantai 22. huhtikuuta 2013

Vegaanin suklaamoussekakku

"Pystyisitkö leipomaan jonkinnäköisen kakun huomiseksi?"
Pystyin. Tämän näköisen.


Pikainen mitäkaapistalöytyy-suklaamoussekakku, jonka koristeeksi pyöräytin muutaman valkoisen, pelkistetyn perhosen sokerimassasta. Helppo, nopea ja ihan nättikin, ihan jonkunnäkönen kakku.


Suklaamoussekakku:

Keksipohja:
100 g Digestivekeksejä
50 g margariinia (laktoositon Sunnuntai)

Mousse:
3,5 dl Alpron air&creamya (tai muuta vegevispiä)
1 dl hyytelösokeria
50 g vegaanista tummaasuklaata (Panda)

Aloita valmistamalla keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä. Taputteli irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 16cm). Laita pohja jääkaappiin moussen valmistamisen ajaksi. Vispaa 2,5 dl kermaa kuohkeaksi (noin 2 min). Mittaa 1 dl kermaa, hyytelösokeri ja suklaa kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja seos kiehahtaa. Sekoita suklaakastike varovasti kermavaahtoon. Kippaa massa keksipohjan päälle ja anna jähmettyä mielellään yön yli.


2 kommenttia:

  1. Ihan jonkunnäköinen kakku. No todellakin! :)

    Mul on nälkä jo muutenkin, ei auttanut yhtään tää postaus! ;)

    - annina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälkäisenä ei kannata mennä kauppaan tai tsekata mahdollisesti herkkupostauksia sisältäviä blogeja! ;)

      Poista