tiistai 6. toukokuuta 2014

Virkattu matto tai kaksi

Pitkästä aikaa joku käsityöprojektikin tuli valmiiksi. Ystävän lastenhuoneeseen toivottiin virkattua mattoa. Tästä muotoutui aikamoinen projekti, jonka lopputuloksena olikin kaksi mattoa.


Ensimmäinen versio matosta. Tämä tosin ei koskaan tullut valmiiksi. Virkkasin ja purin tätä aikani, enkä ollut ikinä tyytyväinen. Tätä tein jo ennen kuin olin jutellut kaverini kanssa mattoprojektista ja ajattelin tästä mattoa meidän olohuoneeseen.


Purin kuitenkin ensimmäisen version (jota virkkasin varmaan kaksi kuukautta) ja tein tilalle toisenlaisen maton. Tämän oli tarkoitus mennä sinne kaverin lastenhuoneeseen, mutta neuvottelujen jälkeen päädyttiinkin siihen, että tästä tulee sittenkin matto meille ja teen toisen maton heille, pienin muutoksin.


Ja nyt se on sitten vihdoin valmis! Siis tämä viimeisin versio, joka ehkä nyt on myös se viimeinen versio. Maton halkaisija on noin 1,5 metriä. Ohjetta katsoin hiukan täältä, mutta aika vapaasti sovelsin taas. Kudetta ostin hiukan vaja 8 kiloa ja hiukan siitä jäi yli, noin 7 kiloa siis kului. Aikaa maton virkkaamiseen meni noin pari viikkoa, jos ei siis lasketa kaikkia noita aikaisempia kokeiluversioita.
2 kommenttia:

  1. Ihana! Tuommonen reikäinen on miusta kauniimpi. Ite oon kanssa haaveillut vastaavasta. Aloin tekemään vessaan pientä harmaata ja luovutin, kun se alkoi olla kulho :D Työkaveri sen miulle teki, mutta hänelläkin eka mattovirkkaus, eli ei nyt oo ihan niin sisustuslehdestä. Mutta vessan mattona ihan bueno. Diilaan sitten ne valkoset 1,5 metriset juhannusruusu-matot jollekin taitavalle, kunhan on niille sopiva koti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tyyli kysymys kumpi on kivempi reikäinen vai reijätön, ja tietty riippuu vähän mihin menee ja millaisilla kuteilla tekee. Mut kyl toi viimisin oli mustskin paras noista. En mäkään oo montaa mattoa tehnyt aiemmin. Paljon on kiinni kuteesta ja ohjeesta tuleeko hyvä. Ite oon laiska seurailemaan ohjeita, joten mulla nää projektit helposti venahtaa, ku sit täytyy aina välillä olla purkamassa ja tekemässä uudestaan. Ei työ tekevältä lopu. ;)

      Poista