sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Terveellinen toukokuu

Takana on terveellinen toukokuu. Toisin sanoen herkkulakko. Nyt voin jo sillä kehaista, koska se on takana päin. Jos olisin toitottanut kuun alussa aikomuksiani, olisin koko kuukauden ajatellut sokeria tai lähinnä sen puutetta. Mutta onnistuin, yhtä repsahdusta lukuun ottamatta. Viime viikolla nappasin mummilasta mukaani nipun raparperin varsia ja keittelin niistä hilloa. Pari vartta jäi yli ja päätin tehdä niistä pienen raparperi-kaurapaistoksen jätkille välipalaksi ja pakko sitä oli itsekin hiukan maistaa. Voi vietävä miten hyvältä se maistuikaan! Kieletty herkku, paras herkku.

Hehkutetaan vielä sen verran, että herkuttomuuden lisäksi kuntoilussakin on hieman uusia tuulia. Arpaonni napsahti minuun ja voitin pari personal trainer -tapaamista ja sain uuden kuntosaliohjelman ja kausisuunnitelman. Jei!

Mutta se herkku, johon retkahdin:

Raparperi-kaurapaistos

pari-kolme raparperin vartta
n.1/2 dl fariinisokeria

 100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
 1 dl fariinisokeria
 1 tl vaniljasokeria

Kuori ja paloittele raparperin varret. Laita uunivuokaan ja ripottele pinnalle farinisokeria. Sekoita margariini, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään. Ripottele seos raparperien päälle ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, täyteläistä vaniljakastiketta, vaniljavaahtoa taikka vaikka soijamaitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti