sunnuntai 3. elokuuta 2014

Perhoskakku

Tänään juhlistettiin veljentytön ripillepääsyä. Kuinka vanha sitä itse onkaan... Pääsin juhlan kunniaksi leipomuspuuhiin. Toiveena oli prinsessakakku, mutta perinteisen vihreän, vaaleampunaisen ruusun kanssa koristellun kakun sijaan toiveena oli mintunvihreillä perhosilla koristeltu valkopohjainen kakku. 

Perhoskakku numero 1.

Vieraita oli noin 50 kymmentä, joten tein kaksi kakkua, kummatkin 8 munan pohjalla.

8 munan kakkupohja

8 munaa
2 dl hienoasokeria
2dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivatainet varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina leivitettyyn irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Perhoskakku numero2.

Täyte

noin 300g vadelmahilloa

Vaniljatäyte
3dl maitoa
3 keltuaista
1,5 dl vaaleaasiirappia
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vaniljasokeria
7dl kermaa

Mittaa ainekset kermaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen maitokiisselin sekaan.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaa. Kostuta osat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä kakku vadelmahillolla ja kreemitäytteellä.

Perinteisesti prinsessakakku kuorrutetaan marsipaanilla, mutta tällä kertaa päädyimme kuitenkin tekemään koristeet ja kuorrutteet sokerimassasta. Valkoista massaa meni noin 500g kakkua kohden.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti