sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka (vegaani)

Kesä on tullut! Ja raparperi! Ihan mahtava raaka-aine. Pariin otteeseen on tullut tehtyä jo raparperikaurapaistosta. Niin hyvää ja helppoa. Edellisestä piirakkokokeilusta hieman lannistuneena, kuitenkin jääräpäisenä luonteena, oli ihan pakko kokeilla myös raparperipiirakkaa tuolla olemattomalla uunilla. Perus, simppeli, mutta oikeen toimiva resepti.

Raparperipiirakka
(munaton/maidoton/vegaani)

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
½dl öljyä
2½dl soija- tai kauramaitoa
1-2 raparperin vartta

Muruseos:
50g margariinia
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kippaa taikina voideltuun piirakkavuokaan. Tein 20cm vuokaan, jolloin piirakasta tuli aika muhkea. Levitä taikinan pinnalle kuoritut ja pilkotut raparperin varret, 1-2 koon ja maun mukaan. Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele muru piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tai kököllä miniuunilla tuplaa aika ja toivo parasta...

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos tästä reseptistä, kokeilin sitä juuri ja hyvää tuli. Mainitsinpa ohjeesi blogissanikin (http://www.lily.fi/blogit/aika-kypsa-aidiksi/miten-monet-synttarit-voi-kolmevuotiaalla-olla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Pitääkin käydä kurkkaamassa blogiasi.

      Poista