Tänään sain ihania ystäviä kylään. Leivoin heille (yllätys, yllätys) juustokakkua. Vastaavaa olen tehnyt jo valkosuklaasta ja tummastasuklaasta, joten piti viellä koittaa maitosuklaaversiokin ja hyvin toimi tämäkin.
Maitosuklaajuustokakku
Pohja:
200g Digestivekeksejä
100g margariinia
Täyte:
600g maitosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
3 3/4 dl kermaa
Kuorrute:
1 1/3dl kermaa
200g maitosuklaata
Tee ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle(halkaisija 24-26cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sulata suklaa. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, mascarpone ja kerma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kippaa täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Valmista kuorrute. Lämmitä suklaa kattilassa höyryävän kuumaksi. Ota kattila pois liedeltä ja pilko sekaan suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ja kippaa varovasti kakun pinnalle. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti