sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Suklaaöverikakku


Suklaaöverikakku
(gluteeniton ja laktoositon)


Pohja (x3)

150g Brunbergin tummaa suklaata
150g laktoositonta margariinia
3 dl sokeria
6 munaa
1,5 dl kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sekaan sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Siivilöi sekaan kaakaojauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 30cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kakkuun käytin kolme kakkupohjaa.

Maitosuklaatäyte

8 dl laktoositonta vispikermaa
400 g Brunbergin laktoositonta maitosuklaata

Sulata kerma ja jätä jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää hieman jäähtynyt suklaasula kermavaahdon sekaan. Täytä jäähtynyt kakku.


Kuorrutteena kakussa oli kaakaolla maustettu marenkikreemi ja maitosuklaa drippi.



Koristeeksi gluteenittomia keksejä, marenkeja ja suklaakoristeita.


Samalla reseptillä tein myös pienemmän kakun star wars -teemalla. Marenkikreemistä jätin kaakaojauheen pois ja maitosuklaaganachen värjäsin mustalla pastavärillä ja näin sain kakkuun musta-valkoisen väriteeman.


Darth Vader koristeen tein mustasta ja valkoisesta sokerimassasta.


Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä mustia macaronseja. Olivat kyllä hienoja, vaikka itse sanonkin! Täytteenä samaa mustaksi värjättyä maitosuklaaganachea mitä kakun kuorrutteenakin oli.


2 kommenttia:

  1. Hei! Etsin laktoosittoman suklaaöverikakun reseptiä, ja törmäsin tähän. Onko niin, että tuo kakku ei juuri kaipaa kostutusta? Ja millä reseptillä teit tuon marenkikreemin ja suklaadripin? Olen ihan noviisileipuri ja lupasin tehdä tuttavalleni kakun... En ole ennen tehnyt dripcakea, joten yritän nyt opiskella kaikki sudenkuopat etukäteen. 😆 Kiitos avusta! ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja anteeksi hidas vastaus! Kakku ei kaipaa kostutusta, on mutakakkutyyppinen pohja. Marenkikreemin ohje Kakkumonsterin ohjeella, se on ihan luottokuorrute, mitä käytän todella paljon! Nyt en ihan tarkkaan muista millä suhteella tein tähän kakkuun tuon dripin... Toivottavasti näistä nyt oli jotain apua.

      Poista