sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Merikakku

Tähän meriaiheiseen kakkuun toivottiin koristeeksi merihevosia, meritähtiä sekä taskurapuja. Kakkupohjana 3 munan gluteeniton kakkupohja, täytteenä mansikkarahkaa ja kuorrutteena marenkikreemiä.


Gluteeniton 3 munan kakkupohja

3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivataineet muna-sokerivaahtoon. Kaada kakku voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.


Mansikkarahkatäyte

1 dl vispikermaa
125 g mansikkarahkaa
½ dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita paloina

Vaahdota kerma. Pehmennä rahka ja lisää sokerit sekaan. Lisää kermavaahdo rahkan sekaan. Pilko sekaan tuoreet mansikat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti