keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kirahveja!

Virkkausvimmoissani ompelukone on saanut olla vähän vähäisemmällä käytöllä, mutta uusien kankaiden myötä päätin koittaa taas vähän ommellakin. Nämä kankaat ovat kangasvarastoni kätköistä, so last season, mutta piti vähän reenailla ja lämmitellä ja sulatella vielä kesävaatesuunnitelmia...Kirahvitrikoo ja ruskea joustofrotee muotoituivat tällä kertaa tällaiseksi asukokonaisuudeksi. Isoveli tykkää poseerata (ainakin joskus), menee tämän valkoisen seinän eteen ja keikuttelee itseään hassusti.Perushousuihin lisäsin mätsäävät taskut piristeeksi. Taskun reunat huolittelin resorilla, samaa jota käytin paidan pääntiessä.


Paidan alkuperäinen kaava on Ottobre 3/2012 "Tooth Troll" t-paidasta (ollut meillä käyttökelpoinen peruskaava, jota olen muokkaillut pitkähihaisiksi ja lyhythihaisiksi), hihojen ja helman pituutta muutettu ja v-pääntie pyöristetty. Housujen kaava samaisesta lehdestä, mutta sitäkin muokattu, mm.resorit lisätty ja taskut piirretty itse.


4 kommenttia:

 1. Vau!! Siis vähänkö hienoa jälkeä!
  Onko sulla joku kaksoisneula, vai millä oot noi resorit ommellut? Ihanat noi housujen taskut!
  Vitsi, munki tarvii taas kaivaa ompelukone esiin!

  - annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kaksoisneulapa hyvinkin. On kyllä ihan must, kun ompelee lastenvaatteita! Kannattaa hommata, jos innostut ompelemaan teidän pienelle! ;)

   Poista
 2. Täytyykin hankkia sellanen! :)
  Lisäksi tarviin jonkun teflon-jalan (?), kun venyvät kankaat lähtee menemään aalloille. Tai siis venyy ommeltaessa.
  Vaikka saumuri se paras taitaa olla.
  Singer-liikkeeseen vaan vierailemaan! :)

  Mutta siis tosi hieno asu! :)

  - annina

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kaiken täytyy aina mätsätä. ;)

  Saumuri ois kai paras, mutta itse kyllä olen ihan tyytyväinen tuohon uuteen Berniinaankin, hyvää jälkeä tulee, vaikka paljon ompelenkin juuri trikoota ja muuta joustavaa materiaalia.

  Ja noita kotikoneisiin sopivia kaksoisneuloja löytyy kyllä aikamonista kaupoista, ihan eurokankaasta ja anttilastakin olen tainnut hommata.

  VastaaPoista