perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kun tulee pääsiäinen, silloin alkaa kevät!


Eilen oli viimein, yli viikon sairastupailun jälkeen, suunnilleen normaali päivä. Päästiin ulkoilemaan ja jaksoin tehdä ja syödä jotain kiinteääruokaa kaiken sosekeittoilun jälkeen. Ja kylläpä mitäkaapistalöytyyvegaanipitsa maistuikin hyvältä!


Päästiin ulos metsästämään lätäköitä, joita tuo isoveli oli niin kaihoissaan ikkunasta katsellut kaikki nuo pipipäivät, ja ihastelemaan aurinkoa. Ja viikon aikana oli tullut kevät! Kukatkin jo kurkkaavat ja sieltä täältä jalkakäytävätkin oli jo lakaistu.


Lätäköiden metsästys onnistui mainiosta. Lätäköitä löytyi jo matkalla puistoon ja puistoon meno kesti varmaan kauemmin kuin mitä sitten puistossa jaksettiin leikkiä.


"Parempaa kuin karamelli, lapsista on kuravelli!"

 
Sisällä vietyttyjen päivien myötä askarteluun on ollut aikaa ja intoa. Isoveljen pipiaskarteluja jo esittelinkin täällä, joten tässä vielä jotain, mitä on tullut pienimmän miehen (1vuotta) kanssa askarreltua. Näin pienen kanssa kun tehdään, tärkeintähän on se yhdessä tekeminen eikä lopputulos, eikö niin? Isoveli siinä askarteli ja minä tietysti ajattelin, että maalaillaanpa samalla hiukan pikkuveikankin kanssa. Puuhaillaan porukalla kivasti yhdessä. Kastoin jätkän sormet maaliin ja tehtiin pieniä pajunkissoja. Toinen lähinnä vain ihmetteli, että mitä se äiti nyt oikeen sotkee.


 Sitten vaihdettiin väriä ja tehtiin pikkusormilla söpösiä tipusia. Tässä vaiheessa alkoi jo olla selkeää vastarintaa ilmassa. Hulluäiti, en tahdo sormiini enää mitään töhnää!!!

 
No hulluäiti sen kun jatkoi, kokeillaanpa vähän kutitella siveltimellä kämmentä ja tehdä kädenjäkilkukkoja. Tässä vaiheessa jätkä jo kiljui täysillä ja yritti rimpuilla pois sylistä. Miksi toi sotkee mun käden, auttakaa nyt joku hei?! Että niin idyllisesti sujui tämä vauva-äiti-askarteluhetki.


 Vielä oli mielessä tällainen pupuperhe-pääsiäiskorttiaskartelu, mutta tein sen sit ihan ite. Että tässä nyt tällaisia ideoita, jos vaikka jonkun muun vauva tai taapero tykkää sormiväreillä maalaamisesta. ;) 


Ja hei, kevään eka kärpänen pörräsi parvekkeella, kun vein pikkuveikkaa unille!
Kevät, kevät, kevät!
Mukavia pääsiäisenpyhiä kaikille!4 kommenttia:

 1. Huippua kun postaat näitä askarteluja! Näistä saa mainioita ideoita töihin eli kiitos!! :) Mekin tehtiin just käsitipuja töissä ja naureskeltiin, että näissä kyllä ainakin näkyy lasten oma kädenjälki :P HEHHE! :P ja lisäksi myös jalanjälki! ;)

  - Martsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, täytyy siis jatkossakin laittaa näitä tänne! :D Suunnitelmissa on ainakin lisää käden- ja jalanjälki askartelua, mutta varmaan isomman kanssa, koska pikkuveikka niin suuresti tästä askartelusta nautti. ;)

   Poista
 2. Enkö mä sanonutkin, että kun kaiken pipistelyn jälkeen pääsette ulos, on siellä kevät! :)
  Mut voi teitä onnekkaita kaupunkilaisia, ei täällä maalla vielä mitään ole lakastu...

  Ihania askarteluja taas! :)

  - annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sanoit ja totta puhuit! Ja tänään bongattiin jo eka leskenlehtikin, kyllä se kevät on täällä! :)

   Poista