tiistai 14. toukokuuta 2013

Minttusuklaakakku mukissa


Jatketaan vielä vähän äitienpäivä-teemalla. Äitienpäivään kuuluu tietysti kakku. Ja meidän taloudessa se tietenkin tarkoittaa, että äiti saa koittaa jotain uutta reseptiä. Olisi lähes loukkaavaa, etten itse saisi hyödyntää mahdollisuutta leipoa.

Meidän kolmivuotias pikku herra totesi äitienpäivänä: "Tänään on äitienpäivä. Äitit saa juhlii ja lapsetkin saa sit herkkuja". Aika hyvä diili, kaikki voittaa. Meidän perheessä tosin suurin sokerihiiri olen minä (tai ehkä isoveli olisi, mutta äiti ei anna olla. Ehkäpä äitikin tarvitsisi auktoriteetin valvomaan tilannetta) ja koska isoin mieheni ei syö makeita herkkuja juuri lainkaan, niin ajattelin tehdä ihan vaan tällaiset pikku herkkuset äitienpäiväksi. Ja koska tämä todella nopea ja helppo suklaakakku valmistui mikrossa, pystyin pitäytymään periaatteessa, että äitienpäivänä äiti vain löffäilee ja nauttii, ja siitä huolimatta sain herkutella lämpimällä suklaakakulla!

Resepti ja idea kakkuun löytyi Maijan makiat-blogista. Koska en ollut aikaisemmin kokeillut mitään mikrokakkuhässäköitä, noudatin ohjetta, kuitenkin suurpiirteiseen tapaani. Mielestäni tosi kiva idea, niin lahjaksi kuin itsellekin hätävaraksi kaappiin huononpäivän piristäjäksi.


Minttusuklaakakku mukissa


Suklaajauhoseos:

3 dl vehäjauhoja
3 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
1½ dl Marinanne -rouhetta
1 tl leivinjauhetta

 Sekoita ainekset keskenään ja kaada kauniiseen purkkiin.
Kirjoita purkin kylkeen seuraava resepti:

5 minuutin minttusuklaakakku

1½ dl suklaakakkujauhoja
 ½ dl (soija)maitoa
2 rkl öljyä

Mittaa jauhot mikroaaltouuninkestävään kuppiin.
Sekoita jauhojen joukkoon maito ja öljy.
Kypsennä mikroaaltouunissa 3½ minuuttia.
Ja kyllä siitä tuli ihan suklaakakkua. Ihan hyvän makuista, koostumus ei ihan niin hyvä kuin "oikeissa" suklaakakuissa. Mutta kannattaa kyllä kokeilla! Itselleni tein tietenkin vegaaniversion, pojille kokeilin ihan tavallisesta maidosta. Molemmat toimi. Kaveriksi laiton vielä vispattua Go Greenin vispikermaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti