sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pöllökakkuja

Tämän viikonlopun kakuiksi oli tilattu pöllökakkuja. Aluksi oli ajatuksena tehdä pöllön muotoinen kakku, mutta koska kakut menivät 1-vuotisjuhliin, eikä sankari itse vielä kakkujen päälle ymmärtänyt, päädyttiinkin valkosuklaajuustokakkuihin pöllökoristeilla, koska juustokakut ovat ihan superhyviä! (sanoo vegaani...)



Ensimmäisiin juhliin tein pienemmän (halkaisija 20cm) ja simppelimmän kakun. Pöllöt tein sokerimassasta ja laitoin heidät istumaan valkosuuklaarouheesta tehtyyn pesään.



Toisiin kutsuihin tein isomman (halkaisija 26cm) kakun, johon tein koristeeksi sulasta maitosuklaasta siveltimellä puun oksat, joiden päälle pöllöt pääsivät istumaan.


Valkosuklaajuustokakku

Keksipohja:
175g kaurakeksejä (tai muita keksejä)
75g margariinia

Täyte:
3,3dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
n.200g valkosuklaata
2 liivatalehteä

Tee ensin keksipohja. Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä valkosuklaa sähkövatkaimella. Lisää valkosuklaa tuorejuuston sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Sulata liivate lehdet tilkassa vettä tai sitruunamehua ja lisää tuorejuuston sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään 4tuntia, mielellään yön yli. Isompaan vuokaan tein kakun noin kaksinkertaisena (5dl kermaa, 400g tuorejuustoa, 300g suklaata ja 3 liivatelehteä).
  

Innostuin näistä pöllöistä niin, että ainakin pari ideaa jäi vielä toteuttamatta.
Pöllöjä siis kenties luvassa vielä lisää, jos saan jonkun syyn leipoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti