sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itsetehdyt joulukoristeet osa2: Suklaatalo

Marraskuu on mulle se vuoden kaamein kuukausi. Pitkä, pimeä ja kylmä. Sen aikana pelkän arjen pyörittäminen on jo saavutus. Marraskuun ankeudesta selvinneenä ja kalenterin sivun käännyttyä joulukuun puolelle sitä jostain löytyy jouluhössötysenergiaa. Toisin sanoen energiaa mitä kummallisimpiin projekteihin. Sitä voisi vaikka rakantaa talon suklaasta.


Esimmäiseksi pitää tietenkin leikata sopivat palat. Pidän aina kiehuvaa vettä lähellä, jotta pystyn kuumentamaan veitsen. Kuumalla veitsellä leikatessa suklaa ei lohkeile miten sattuu, vaan saa leikattua haluamansa kokoisia paloja.


Sitten alkaa osien tuunaus. Seiniin tein hirret juustohöylällä.


Kuumalla lusikalla tein kattopäreet.
Tämä työvaihe oli kuitenkin aivan turha, koska rakennusmestari vaati namukaton.


Sitten pursottamaan ikkunoita ja muita koristeita sulalla valkosuklaalla. Pastillit liimasin kattoon myös sulalla suklaalla. Tässä vaiheessa tietenkin kannattaa antaa koristeiden jämähtää kunnolla, ettei turhaan niitä sotke (nimimerkki "malttamaton rakentaja").


Sitten vain mökki kasaan. Tässäkin vaiheessa pidin kuuman veden lähellä. Sulattelin yhteen liitettävät kohdat ja painoin yhteen. Liimana toimi siis sula suklaa. Ensin kannattaa kasata talo ja antaa sen liimautua ja vasta myöhemmin lisätä katto. Tarvittaessa koloja voi tilikitä sulalla suklaalla. Mökin pihalle tein tryffelilumiukon.

Suklaatalon rakentaminen on melkeinpä helpompaa kuin perinteisen piparkakkutalon, koska tässä ei tarvitse pelailla polttavan sokerin kanssa. Suklaa on myös muokkautuvainen, sitä on melko helppo muovata. Lisäksi suklaaseen voi itse tehdä kuvioita, koukeroita sun muita koristeita, joten se ei välttämättä tarvitse nameja tai muita koristeita. Suosittelen testaamaan tätä vaihtoehtoa, jos piparkakkutalo-operaatio tökkii.

Meille ei siis tänä(kään) vuonna tule piparkakkutaloa vaan tällainen suklaamökki koristaa olohuoneen pöytää. Katsotaan vain kuinka kauan, sen verran on pienet ihmiset sitä himoinneet. Lumiukolle meinasi jo käydä kalpaten.


8 kommenttia:

 1. Mä hei lakkaan kohta lukemasta sun blogia, kun tekee mieli toteuttaa kaikki sun ihmeelliset päähänpistot!
  Aivan mahtava jälleen kerran siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut eiks oo kivaa, ku on jotain näpertämistä! ;) Kiitos kehuista! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Isikin haluaisi kyllä ihastella (ja ehkä vähän) maistaakin tuota suklaataloa, herkullisen näköinen!

   Poista
  2. Joo, äiti oikeen kiusaa muksuja täällä koristelemalla kodin hyväntuoksuisilla herkuilla. Oon aika kurja tyyppi... :D

   Poista
  3. Tästä postauksesta inspiroituneena mekin tehtiin suklaatalo :)

   http://pienenpohdinnat.blogspot.fi/2013/12/suklaatalo.html

   Poista
  4. Kävin kurkkaamassa sun/teidän blogiin. ;) Kiva, jos täältä blogista löytyy ideoita muillekin! :)

   Poista