sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kuusen koristeita

Meillä on ollut joulukuusi jo kuukauden päivät, tietenkin lajiketta Plastos Anttilas. Sopii astmaperheelle sekä joulufaanikolle, joka haluaa pystyttää joulukuusen jo marraskuussa. Kuusen koristelu oli kuitenkin tänä jouluna pitkällinen prosessi. Ensinnäkään meillä ei kamalasti ole koristeita. Ennen lapsia kotia ei juuri edes koristeltu joulukuntoon, koska kotona tuli hyvin vähän oltua joulun aikaan. Kovin monta lapsellista joulua ei vielä ole takana, joten paljon ei ole ehtinyt joulukoristeita vielä haalia, etenkin kun haluaa tehdä kaiken itse, eikä ostaa valmiina marketista.


Ensimmäinen dielemma oli millä saada ruma rautajalkahäkkyrä piiloon. Ajattelin, että ostan kukkaruukun/maljakon tai valkoisen sinkkisangon, mutta sopivan kokoista ei löytynyt. Tai oikeastaan tarpeeksi isoa. Pohjan halkaisijan olisi pitänyt olla melkein 40cm, mikä kavensi valikoimaa ja jäljelle jäi vain muutama, jotka eivät joko miellyttäneet tai olivat turhan tyyriitä. No kätevänä emäntänä kipaisin lankamaailmasta kuteita ja väkersin jonkinnäköisen korikyhäelmän. Vähän itsetehdyn näköinen, mutta parempi sekin kuin ruma kuusen jalka. Tietenkin pipareita laitettiin tänäkin vuonna kuuseen, täytyyhän siinä muovikuusessakin joku joulun tuoksu sentään olla.  


Seuraava operaatio oli joulukoristeiden askarteleminen valkoisesta taikataikinasta.
Siitä tulikin koristeita ympäri kämppää, myös kuuseen.

 
 


 Viimeinen operaatio kesti aika pitkään. Bongasin jostain joululehdestä vanhoista kirjan sivuista tehdyn viirinauhan ja ajattelin, että sepä voisikin olla kiva idea kuusen koristeeksi. Joskus alkukuusta jo leikkelin vanhasta kirjasta viirejä, jotka kuitenkin saivat odottaa tähän päivään asti jatkotyöstöä. Ensiksi siis leikkasin valkoisesta paperista mallin, jonka mukaan leikkasin viirejä, jotka liimasin mustaan hamppunaruun. Alkuperäisessä verisiossa viirit oli pujoteltu naruun neulan kanssa.  Sitten kun vauhtiin pääsin viirinauhaa tulikin niin paljon, että päätin laittaa sen puoliksi, koska pienen kuusen ympärille riitti tuo puolikaskin(5m). Toiseen puoleen päätin tehdä perunaleimasimella tähtiä. Perunasta sai helposti tähtileimasimen pienen piparkakkumuotin avulla. Värinä käytin mustaa sormiväriä. 


Lopulta kuuseen päätyi viiri ilman tähtiä, koska muuten kuusessa olisi ollut liikaa tähtiä, kun niitä oli jo tehty taikataikinasta. Pakko myöntää, että olen pikkuisen ylpeä, sillä kaikki kuusen koristeet ovat ihan itse tehtyjä, latvatähteä lukuunottamatta. No täytyy sitä joku projekti ensi joulullekin jättää.


Toinen viirinauha meni olohuoneen seinälle. Ja se taitaa jäädä siihen vielä tammikuuksikin, siitä voisi ottaa inspiraatiota 2-vuotissynttärijärjestelyihin.


Hyvää Joulua Kaikille!4 kommenttia:

 1. Tosi omaperäisiä koristeita ja varmasti hieno kokonaisuus tuli. :) Kaikilla tuntuu muuten olevan tuo possu piparimuotti mutta mä en löydä mistään. Joskus lapsena kun tuollainen oli. :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaunis kuusi tuli. Tosin esikoisen mielestä liian vähän kimaltava, kyllä mummilassa oli hienompi. Iteltä tulee vaan kaikki kimmalus korvistakin ulos. :P Enkä kyllä muista mistä tuo possumuotti on, on jo jokusen vuoden vanha. Varmaan anttilasta. Se on kyllä klassikko! :)

   Poista
 2. Mie en kestä. Luulin olevani arjen sankari numero 1 kun räpelsin ne valmispiparit valmissokerilla Pakkauksen kanssa kuuseen. Ja sit oot vielä virkannu jonkun ämpärin. Mie en kestä. t. Mielensäpahoittaja mutta hyvää joulua silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! Blogit on kyllä kaiken pahan alku ja juuri, pahaa mieltä vaan lietsoo. Olen pahoillani ja toivottavasti joulusi oli mitä mainion, eikä kukaan käynyt syömässä pipareita puusta. :)

   Poista