sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ei pöllömpi synttäripäivä

Viikonloppu on sujunut juhlahumussa, kun kuopus, minun pieni vauvani,
täytti jo kokonaiset kaksi vuotta.


Koska pikkuveikan synttärit pääsevät aina "yllättämään" heti joulun jälkeen, otin inspiraation kotia koristavista joulukoristeista. Ennen joulua väsäilin tähtiviirinauhan kuusen koristeeksi ja siitä se ajatus sitten lähti. Tai lähinnä väriteema eli ajattelin lähteä mustavalkoiselle linjalle.


Jotta koristeet eivät olisi olleet ihan liian synkkiä ja tylsiä lastenkemuihin, päätin ottaa kolmanneksi väriksi vielä keltaisen. Mummi opetti joulunpyhinä tekemään "strömsöön karkkipiilopöllöjä", joten toinen teema tuli sieltä. Vielä kun ei jätkä itse osaa toivoa mitään auto/dinosaurus/hirviö juttuja, äiti pääsee vaikuttamaan. Tähtiviirinauhan kaverkisi tein toisen "Onnea päivänsankain nimi 2 vuotta"-nauhan.


Eli pöllöjä ja tähtiä. Ja mustaa ja valkoista ja keltaista.


Pöllöjen sisälle sujautin pari namusta ja tarraa ja kotiin lähtiessään jokainen vieras sai mukaansa yhden pöllön. Näin tuli koti siivottua samoin tein ja lapset pukivat vaatteensa reippaasti, että saivat kurkata pöllöön. Nerokasta vaikka itse sanonkin!


Teema ja värit näkyivät tietenkin myös kakussa. Koska sokerimassat/vaahtokarkkimassat eivät makunsa puolesta oikein miellytä, päätin käyttää niitä vain osassa kuorrutusta ja valtaosan kuorrutin soijavispikermalla. Kakkupohjaksi tein suklaakakun ja täytteeni oli suklaamoussea.


Mulla on tapana aina tehdä ihan liikaa tarjottavaa ja yleensä vielä sen seitsemää sorttia. Tässä kekkereitä pitäessäni oon kuitenkin huomannut, että riittävät tarjottavat on, kun on jotain makeaa, jotain suolaista, muksuille keksejä ja sitten jotain pikkunapsittavaa. Tänään tarjolla oli siis Pöllökakku, vegaanista pitsaa, kaupan valmiskeksejä tuunattuna sekä namusia, pähkinöitä ja viinirypäleitä naposteltaviksi.


Marie-keksi, lasten ykkössuosikki, tuunattu vesi-tomusokerikuorrutteella ja pikkupastillilla (Tigeristä).
Ihan selvä pöllö? Nämä olivat kyllä ehdoton hitti!


Pitsa ei oikein mitenkään sopinut teemaan, joten päätin koristella ne pöllötikuilla, jotka piirustelin juuri ennen vieraiden saapumista.


Läpinäkyvät kulhot tuunasin teeman väreihin sopiviksi serveteillä.


Tarkkaan harkittu ja toteutettu kokonaisuus noin 10 minuuttia kynttilöiden puhaltamisen jälkeen...


6 kommenttia:

 1. Vau! Sä todella viet teeman loppuun saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja musta kun tuntui, et mä vähän oikaisin, kun käytin koristelussa joulukoristeita ja tarjoilussa valmiita pipareita. :P

   Poista
 2. Mää en kestä! Harmitti jo valmiiks, et ei päästy bilettään ja nyt vielä pöllöjä?!? Ei kerrota mein neidille, eihän? Se on meinaan armoton pöllöfani !
  Ihania juttuja kyllä taas :)
  Mä koitan saada ton puhelimen kätöseeni jossain kivassa välissä, jotta saadaan sovittua privaattibileet ;) (huomaa taas, kuinka vaikeeta se viestittely on)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä voin pitää teille omat pöllökekkerit. :)

   Poista
 3. Hei! Ihania koristeluideoita! Jos sallit niin tuon kirja/tähtiviiri-idean lainaan seuraaviin omiin kemuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva jos näistä ideoista on hyötyä muillekin, eli ei muuta kun viiriä askartelemaan! :)

   Poista