lauantai 1. helmikuuta 2014

Raaka-herkkukokeilu: kookos-mantelipallot

Se on helmikuun eka päivä. Takana 31 tai rehellisyyden nimissä 30 herkutonta päivää (yhtenä päivänä söin pullaa). Sokerikoukku alkaa helpottaa. Enemmän kuin sokeria, himoitsen leipomista. Onneksi tammikuulle osui synttäri- ja ristiäisleipomisia, ikinä en olisi selvinnyt kuukautta leipomatta!

Helmikuun ekan päivän herkut:Kookos-mantelipallot
(raaka)

6 taatelia
2rkl vettä
1dl mantelirouhetta
2dl kookoshiutaleita
2rkl raakakaakaojauhetta
2/3dl kookosöljyä

Soseuta taatelit ja vesi. Mittaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kookosöljy ja nypi taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja pöyrittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä viileässä.

Tein tämän hatusta ja ihan hyviä tuli. Saattavat vaatia vielä jatkojalostusta, mutta päätin kuitenkin raapustaa reseptin tänne, koska se vihreä post it-lappu, jolle reseptin kirjoitin ehtii kuitenkin hävitä ennen seuraavaa kokeilua.


Vaikka herkuton tammikuu on ohitse, yritän jatkossakin pitää yllä kultaista keskitietä herkkujen suhteen. Vaikka se onkin vaikeaa tällaisella kaikki tai ei mitään tyypille. Lisäksi pyrin välttämään pitkälle käsiteltyjä raaka-aineita, etenkin valkoista venhäjauhoa ja sokeria. Näissäkään terveellisissä herkuissa ei kumpaakaan ole. Mitään laihduttajan ruokaahan nämä eivät kuitenkaan ole, kaloreita kuin suklaassa, mutta ravintosisältö fiksumpi. Lisäksi palleroiset ovat aika täyttäviä, eikä näitä ihan hirvittävää määrää voi syödä.


1 kommentti:

 1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista