lauantai 29. marraskuuta 2014

Sitruunainen täytekakku kastejuhlaan

Tänään juhlistettiin pienen kummipoikani ristiäisiä. Kummeuden lisäksi sain kunnian näpertää juhliin kakun. Toiveena oli talvinen kakku hippo koristeella. Mauksi toivottiin jotain raikasta, ei ainakaan mansikkaa. Aika vapaat kädet siis, ja tällainen siitä tuli:


Ylemmäksi kakuksi tein 5 munan kakkupohjan 20cm vuokaan.
Alempi kakku on 8 munan kakkupohja, joka on tehty 28cm vuokaan.
Tuin kakun neljällä kakkuputkella ja kakkujen väliin levitin kreemiä.


Täytteenä on lemon curdia sekä 

Sitruunatäyte

12 liivatelehteä
6 valkuvaista
3 1/5 dl sokeria
6dl kermaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
600g sitruunarahkaa
3tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuusto, rahka, sokerit sekä sitruunankuoriraaste. Kiehauta sitruuna mehu ja sulata livatteet mehuun. Lisää livatteet ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.

Tein kakun laktoosittomana. Täytettä oli aika runsaasti, mutta itse pidän siitä, että täytettä saa olla reilusti. Maustoin myös sokerimassan alla eristeenä olleen kreemin sitruunankuoriraasteella.Koristeeksi toivottiin hippoa, jonka tein harmaaksi värjätystä sokerimassasta. Väriläiskäksi lisäsin turkoosin tutin ja kaulahuivin. Samasta turkoosista sokerimassasta tein myös nauhat kakkujen alkareunaan. Lumihiutaleet tein painomuoteilla valkoisesta sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti