Takana on aivan huikea viikonloppu hyvässä seurassa näissä maisemissa:
Vietimme ystäväni yllätyskolmekymppisiä mökkeillen ja pääsin leipomaan juhlan kunniaksi. Uunittomuudesta johtuen päätin tehdä jälleen juustokakun, joita on tänä kesänä tullut tehtyä ahkerasti, ohjeita tulossa jahka ehdin niitä tänne näpytellä. Ohje on todella simppeli ja paljon kakku kyllä sai kehuja.
Suklaajuustokakku
Keksipohja:
300g digestivekeksejä
150g margariinia
Täyte:
800g tummaa suklaata
5dl kermaa
800g maustamatonta tuorejuustoa
Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne murumaiseksi massaksi. Taputtele irtpohjavuoan pohjalla. Itse käytin 28cm halkaisijan rengasvuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko ja sulata suklaa. Mittaa kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää massan sekaan hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita täyte tasaiseksi. Kippaa täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.
Kakun pinnalle laitoin ½ litraa mansikoita pilkottuna ja ajatuksena oli laittaa suklaaraitoja, mutta suklaakastikkeesta tuli liian löysää eikä raidoista tullut nättejä niin heitin päälle vielä suklaarouhetta. Ei kyllä tullut mikään kaunein kakku, onneksi kakkukahvien ajankohta venyi iltaselle, joten kukaan tuskin kiinnitti hirveästi huomiota kakun ulkonäköön.
Kakku oli melko iso, siitä riitti hyvin reilulle kahdellekymmenelle hengelle. Ohjeen puolittamalla saa kakun tehtyä 20-22cm vuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti