tiistai 1. syyskuuta 2015

Kesäinen juustokakku


Se on syksyn ensimmäinen päivä, joten lienee korkea aika näpytellä tänne tämä kesäinen juustokakkuresepti. Tai oikeastaan tämä on yksi kestosuosikki, sellainen kakkuohje, jota tulee käytettyä usein ja jota on helppo varioida. Tämä on oikein tällainen peruspertsa juustokakkuresepti, mutta tapani mukaan ilman liivatetta. Ja mikäpä toimisi parhaiten juustokakun kanssa kuin kesäiset, tuoreet marjat.

Juustokakku ilman liivatetta
(Ohje täältä)

Pohja:
125g digestivekeksejä
75g margariinia

Täyte:
2,5dl kuohukermaa
300g tuorejuustoa
1rkl sitruunamehua
1dl tomusokeria
1-2tl vaniljasokeria

Pinnalle:
tuoreita marjoja

Valmista keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 20-22cm) pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä mielellään yön yli. Koristeli marjoilla ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti