perjantai 11. syyskuuta 2015

Pingu-kakku


Jatkoa tähän juustokakkuputkeen. Ystäväni lapsi toivoi 4-vuotissynttäreilleen pingviinikakkua. Muuten sain kakun toteutukseen vapaat kädet. Koska aikaisemmin olin tehnyt tosi hyvää valkosuklaajuustokakkua, päätin tehdä sitä nytkin, suurempana ja hieman mukailtuna.

Valkosuklaajuustokakku

Pohja:
200g Digestivekeksejä
100g margariinia

Täyte:
600g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
3 3/4 dl kermaa

Tee ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata valkosuklaa. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, mascarpone ja kerma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kippaa täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Juustokakun pinnalle tein kiilteen hyytelösokerista (1dl) ja vedesta (2dl) ja värjäsin sen sinisellä elintarvike värillä (paketin ohjeen mukaan). Jäälautat tein sulatetusta ja uudelleen jähmetetystä valkosuklaasta lohkomalla. Pingun tein sokerimassasta.


2 kommenttia:

  1. IHANA! <3 Kiitos vinkeistä, yritän samanhenkistä tänä vuonna 2-vuotiaalle pingufanille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tän on kyllä mukavan simppeli ja hyvänmakuinen kakku. :)

      Poista