maanantai 27. helmikuuta 2017

Laskiainen


Se on hiihtolomaviikko takana.  Hiihtoloma, jolloin ihan oikeasti käytiin hiihtämässä ja vietettiin laskiaista laskemalla mäkeä. Talvi eksyi siis tännekin, ainakin hetkeksi.


Ja mitäpä olisi laskiainen ilman pullia. Pullat on ihania, mutta niiden leipominen vie ihan liikaa aikaa. Ensin täytyy vaivata huolella taikina ja sitten antaa sen turvota ja sitten taas vaivata ja leipoa ja taas antaa pullien turvota ja sitten vasta pääsee paistelemaan. Tähän menisi koko päivä, niinpä päätin tällä kertaa testata pullataikinan turvottamista yön yli. 

Tein ihan peruspullataikinan (munaton, maidoton), mutta käytin taikinassa hieman vähemmän jauhoja (13-15dl)  ja hiivaa (1,5pss kuivahiivaa tai 35g tuorehiivaa). Margariinia taas voi käyttää hieman reilummin (200g). Taikina saa siis jäädä hieman löysäksi. Laitoin taikinan suureen kulhoon (ettei taikinaa aamulla olisi joka paikassa), jonka peitin ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla ja laitoin yöksi jääkaappiin. Aamulla sitten odotti valmis pullataikina innokkaita leipojia. Koska halusin pullista munattomia, voitelen ne vasta paistamisen jälkeen sulalla margariinilla ja kierittelin erikoishieno sokerissa.  Ehdittiin leipoa pullia ja ehdittiin myös pulkkailla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti