maanantai 6. maaliskuuta 2017

BB-8 kakkuja

Varovasti ovat muutamat kakkuja multa aikaisemminkin tilanneet uskaltaneet kysellä vieläkös niitä kakkuja väsäilen. Ja tuleehan niitä kakkuja tehtyä, vaikka tässä tätä nykyä hyörii jo kolme pientä "apulaista". Oikeastaan vähän lähtenyt lapasesta taas koko leipominen nyt äitiyslomalla. Lähes joka viikonloppu tulee jotain leivottua joihinkin kekkereihin. Tässä nyt parin edellisen viikonlopun kakkuja.


Toiveena oli suklaatryffelikakku, johon sokerimassasta koristeeksi Star wars droidi BB-8.


Lisäksi juhliin meni gluteeniton kakku, jossa yhdistetin valkosuklaajuustokakun maitosuklaatryffelikakkuun. Eli vähän niin kuin kinderiä ja ihan vähän vaan makeaa. Tähän kakkuun koristeeksi tuli vain sokerimassasta tehtyjä tähtiä BB-8:n väreissä.


Seuraavana viikonloppuna pääsinkin sitten näpertämään piiiiitkästä aikaa muotokakkua, kun toiveena oli BB-8:n muotoinen kakku.


Kokosin kakun kaakaolla maustetuista levykakkupohjista pyöreisiin kulhoihin, täytteenä maitosuklaatäyte:

Maitosuklaatäyte:

400g maitosuklaata
200g tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
2,5dl vispikermaa

Sulata maitosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Yhdistässä kulhossa tuorejuusto, marcarpone ja vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi (muutama minuutti sähkövatkaimella). Lisää suklaa massan sekaan ja sekoita täyte tasaiseksi. Tätä reseptiä olen käyttänyt niin juustokakkuna kuin täytekakun täytteenäkin. Täyte on jämäkkää ja kakku pysyy hyvin kasassa.


Vähän itsestä tuntuu, että on taidot ruosteessa, kun enemmän on viime aikoina tullut tehtyä perinteisiä pyöreitä kakkuja. Ja sitten vielä tuo 2kk ikäinen pikku assari asettaa omat rajoituksensa leipomiselle. Mutta kyllä ainakin oma 6-vuotias star wars fanini tunnisti kakun BB-kasiksi. Tältä hänen siis kuuluisi näyttää:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti