perjantai 28. huhtikuuta 2017

Frozen -kakku


Disney julkaisi tällä viikolla Frozen 2 elokuvan ensi-ilta päivän. Vielä saadaan odottaa jatko-osaa syksyyn 2019 asti, mutta näitä kakkuja saa varmaan siis tehdä jatkossakin.


Tämä kakku meni 5-vuotissynttäreille. Koristeiksi toivottiin Annaa, Elsaa ja Olafia. Kakun kuorrutin vaaleansiniseksi marmoroidulla kaulintamassalla ja hahmojen lisäksi koristeiksi laitoin lumihiutaleita ja sokerihelmiä.


Täytteeksi tein maitosuklaamoussea ja mansikkamoussea.

Maitosuklaamousse

200 g maitosuklaata
3 dl vispikermaa

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma. Yhdistä.

Mansikkamousse

4 dl vispikermaa
n.250 g pakastemansikoita
3 liivatelehteä
tomusokeria
vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan. Sulata mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Muussaa mansikat haarukalla. Sulata liivatteet tilkkaan vettä tai mansikkamehua. Lisää liivate mansikkasurvoksen joukkoon ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.



Kaveriksi tein toisen pienemmän ja simppelimmän kakun, johon oli tarkoitus siirtää prinsessat pääkakusta, seuraavan päivän juhlia varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti