lauantai 13. toukokuuta 2017

Mansikkaraakakakkua äideille

Olin viikolla mukana järjestämässä äideille suunnattua hemmotteluiltaa. Itse en valitettavasti päässyt mukaan itse tapahtumaan, mutta olin hengessä mukana leipomalla äideille mansikkaraakakakun. Muokkasin aiemmin testaamani kakun isommaksi ja tein pohjan eri reseptillä.


Mansikkaraakakakku
(22-24cm vuokaan)

Pohja:

5 dl kaurahiutaleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
n. 1dl kookosöljyä sulatettuna
(1-2 rkl agavesiirappia)

Aja kaurahiutaleet blenderissä jauhoksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Agavesiirapin voi halutessaan jättää pois tai korvata hunajalla tai muulla makeuttajalla. Painele massa leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mansikkatäyte:

9 dl cashewpähkinöitä
750 g mansikoita
1-1,5 dl agavesiirappia/hunajaa
3 rkl sitruunamehua
3,5 dl kookosöljyä sulatettuna

Liota cashewpähkinöitä yön yli. Blendaa pähkinät, mansikat, siirappi ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Lisää sula kookosöljy ja sekoita täytettä vielä hetki blenderissä. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä jääkapissa mielellään yön yli.


Koristelin kakun sulalla raakasuklaalla ja tuoreilla mansikoilla.



2 kommenttia: