sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Norsukakku vauvakutsuille


Eilen vietettiin ystävän vauvakutsuja. Ilta oli ihana ja ihana oli myös järkkäillä yllätystä. Suunnitella tarjottavia, koristeita ja ohjelmaa. Taidan kyllä olla hiukan yli-innokas järjestelijä, oli kyseessä mitkä tahansa juhlat.


Jokainen vieras toi mukanaan jotain tarjottavaa. Minä otin hommakseni tietenkin kakun leipomisen.



Ja koska mopo pääsee helposti karkaamaan käsistä, näpersin myös vesimelonista lastenvaunut, jotka täytin hedelmäsalaatilla. 😃


Mutta siis kakun tein kolmen munan kakkupohjalla 18cm vuokaan.

3 munan kakkupohja

3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi sekaan loput aineet. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa noin 35 minuuttia. 


Makuina sitruuna ja valkosuklaa. Tein siis sitruunalla maustettua valkosuklaamoussea, lemon curdia ja kostutin kakkupohjan sitruunanmehulla.

Valkosuklaa-sitruunamousse

200 g valkosuklaata
1,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna

Sulata valkosuklaa. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sekaan kerma ja vaahdota tuorejuusto ja kerma pehmeäksi vaahdoksi, muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää sekaan valkosuklaa ja sekoita. Mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella. Täytettä riitti hyvin 18 cm kakun kahteen väliin ja kakusta tuli kivan korkea.


Kuorrutin kakun valkosuklaakreemillä

Valkosuklaakreemi

75 g valkosuklaata
150g huoneenlämpöistä voita/margariinia
4 dl tomusokeria
50 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata valkosuklaa. Vaahdota voi ja lisää sekaan tomusokeri pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi suklaa sula. Kreemiä tuli reilusti ja sitä jäi hieman ylikin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti