maanantai 16. lokakuuta 2017

Vaaleansininen kakku vauvakutsuille


Viikonloput on yhtä juhlaa! Tänä(kin) viikonloppuna vietettiin ystävän vauvakutsuja ja pääsin taas leipomaan kakkua.


Sininen oli teema väri. Oikeastaan muita toiveita ja ideoita kakkuun en saanut. Tällä kertaa pyrin tekemään hillityn ja tyylikkään kakun, koska sellainen mielestäni tuleva äitikin on. Testasin kakussa kreemin likuvärjäämistä sinisellä ja valkoisella kreemillä. Koristeeksi askartelin "hello baby" -kyltin (jollaisia tietenkin saisi tilattua valmiina, jos joskus olisi ajoissa liikkeellä) ja lisäsin vielä muutaaman marengin ja sinisen sokerihelmen.


Paljon tulee tehtyä lastenkutsukakkuja, joten on ihanaa välillä tehdä kakkuja hieman aikuisempaan makuun. Tällä kertaa valitsin makuyhdistelmäksi sitruunan ja mustikan. Täytteenä siis mustikkahilloa, sitruunamoussea ja kuorrutteena sitruunainen voi-tuorejuustokreemi. Tein 4 munan kakkupohjan, jonka jaoin kahteen halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Sirtuunamousse

2,5 dl kermaa
400 g maustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
noin 1dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna

Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sekaan kerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste ja sekoita massa tasaiseksi. Täytettä riitti 18 cm kakun kolmeen väliin.


Voi-tuorejuustokreemi

150g voita/margariinia
250g tomusokeria
200g tuorejuustoa
maustoin kreemin vielä sitruunankuori raasteella

Vatkaa voi ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa puolella teholla. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunankuoriraaste, sekoita sähkövatkaimen puolella teholla kunnes kreemi on kuohkeaa ja kiiltävää.


Ja mitä olisikaan vauvakutsut ilman vesimelonilastenvaunuja.

Herkuttelun ja rennon yhdessäolon lisäksi oli pientä ohjelmaa:
-vauvakuvien tunnistaminen / vieraiden esittely
- vauvan syntymäajan ja koon arvailua, nimiehdotuksia ja terveisiä vauvalle
-vauva-alias, jossa äiti selittää vauva-aihneisia sanoja aliaksen tapaan ja vieraat arvaavat. Eniten oikein saanut voittaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti