lauantai 9. kesäkuuta 2018

Muumikakkuja ristiäisiin

Pienen Mauno-pojan ristiäisiin toivottiin Muumikakkua. Muumihahmon lisäksi kakkuun toivottiin koristeeksi myös nimeä ja vuosilukua. Näillä ohjeilla syntyi tällainen kakku:


Muumihahmo syntyi helposti isoa muuminmuotoista piparimuottia käyttäen. Häntä piti leikata vapaalla kädellä. Muumiin tein ääriviivat ja kasvot elintarviketussilla. Nimen ja vuosiluvun laitoin liehumaan viiriin ja lisäsin vielä muutaman sokerimassasta tehdyn kukkasen kakkua koristamaan. 


Kakku oli kymmenen munan kakku, 30cm vuoassa. Täytteena kakussa vadelmamoussea.

Vadelmamousse

800 g vadelmatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
7 dl vispikermaa
250 g vadelmia

Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto. Lisää lopuksi vadelmat. 

Maustetut tuorejuustot ovat itsessään aika makeita, siksi en lisännyt sokeria erikseen. Jos täytteeseen kaipaa makeutta, voi siihen lisätä 1-2dl tomusokeria.



Muumipeikko -kakun lisäksi risitäisiin lähti myös hattivateilla koristeltu suklaakakku. 

Suklaakakku 
(28cm)

210 g margariinia/voita
165g tomusokeria
9 keltuaista
9 valkutaista
195 g tummaa suklaata
165 g sokeria
210 g vehnäjauhoja

300 g aprikoosihilloa

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti taikinaan. Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa  noin tunti.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja täytä aprikoosihillolla. Sivele hilloa myös kakun pinnalle. Valmista kuorrute ja kuorruta kakku. Kakun koristeeksi olin tehnyt kaulinta massasta hattivatteja piparimuotin avulla, tein heistä hieman eri pituisia ja silmät piirsin elintarviketussilla.





2 kommenttia:

  1. Onpa ihania ristiäiskakkuja! ♥ Tosi hauska idea tuossa alemmassa kakussa laittaa nuo hattivatit tuonne reunoille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Samalla tyylillä on tullut tehtyä hattivattikakku aikaisemmin pojan synttäreille, kun halusi hattivattisynttärit. :D

      http://taikinainen.blogspot.com/2016/01/hattivattisynttarit.html

      Poista