sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Harry Potter kakkuja

Viikon sisään on tullut leivottua kolme Harry Potter kakkua. Kaksi niistä omalle ipanalla ja kun kerran vauhtiin pääsin, leivoin myös yhden kakun kaverin lapsen syntymäpäiville.


Ensimmäsen kakun tein suklaaöverikakkupohjalla (½ annos noin 20cm vuokaan), täytteenä vaahdotettua maitosuklaaganachea. Koristeluun sain hyvin tarkat ohjeet synttärisankarilta, joka seisoi koko ajan vieressä ohjeistamassa, miten kakku tulee koristella. Kuorrutteeksi haluttiin kultainen drip, jonka tein Diamond Icing -kultajauheesta ja vedestä. Aikaisemmin olen tehnyt vain suklaadrippejä, joten tällaisen kuorrutteen tekeminen oli minulle uutta ja kuorrute jäikin hieman liian löysäksi näin ensimmäisellä testikerralla.


Samaista kultajauhetta käytin myös toisen Harry Potter aiheisen kakun koristelussa, mutta tällä kertaa tein sillä efektejä kreemikakun reunoille. Koristeiksi tähän kakkuun toivottiin Harryä ja Hedwigiä, muuten sain kakun suhteen vapaat kädet. Hahmojen lisäksi kakkua koristivat macarons-leivokset, raidalliset marengit sekä erilaiset kultaiset kakunkoristeet. Täytteeksi testasin myös jotain uutta ja tein vaahtokarkkitäytteen, jonka sekaan lisäsin vadelmia.


Kolmanteen kakkuun toivottiin koristeeksi samanlaiset hahmot. Ei niistä nyt ihan samanlaisia tullut, mutta aika lähelle kuitenkin. Lisäksi tässäkin kakussa kultaisia sokerihelmiä, punaisia nonparelleja, tähtiä ja macarons-leivoksia. Kakkupohjana jälleen suklaaöverikakkupohja (tällä kertaa 2 munan annos noin 16cm vuoassa) sekä täytteenä vaahdotettumaitosuklaaganache, jonka sekaan pilkoin vielä suklaanpaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti