lauantai 13. huhtikuuta 2019

Harry Potter syntymäpäivät

Tänä vuonna esikoisen syntymäpäiväjuhlien teemana oli Harry Potter. Kakut esittelinkin jo edellisessä postauksessa, mutta tässä hieman lisää maagisista synttärijuhlista.


Tarjolla juhlissa oli:

Lakrtisitaikasauvoja (lakupatukoita)
Karkkimatoja (irtokarkkihyllystä)
Joka maun rakeita (irtokarkkihyllystä)
Torakkaterttuja (Daim bites)
Nenäverenvuoto nougattia (itse tehty)


Nenäverenvuoto nougatiksi tein gluteenitonta ja vegaanista fudgea Jauhoton taikina -blogin ohjeella


Tummasuklaa- seka maitosuklaasammakoita (itse tehtyjä)
Syötäviä sieppejä (Ferrero rocher konvehteja paperisiivillä)


Esikoisen suosikkileivoksia
valkosuklaamacaronseja Rohkelikon väreissä


Suolaiset tarjottavat liitin löyhästi teemaan askartelemalla niihin teemaan sopivia koristeita. Sukulaisille tarjolla oli rieskarullia, kaverisynttäreillä "nakkitikkuja", koska niitä täytyy olla synttäreillä aina.


Juomaksi tarjoiltiin kahvin ja teen lisäksi:

Kurpitsamehua (appelsiinimehua)
Hehkusimaa (Mehukatti simaa)
Ikieliksiiriä (Päärynälimsaa)
sekä tietenkin
kermakaljaa (coca colaa ja vaniljajäätelöä)


Tunnelmaa luotiin koristeilla:


Vessapaperin hylsyistä ja led-tuikuista askarreltuja leijuvia kynttilöitä


Lentävät avaimet ajattelin alunperin tehdä oikeista vanhoista avaimista, mutta en sellaisia ehtinytkään metsästämään, joten tein avaimet ihan vain pahvista leikkaamalla.


Ja tietysti teeman mukaista viirinauhaa pitää aina olla. Tulostettavat viirit löytyivät Pinterestistä.


Lastenkutsuille olin suunnitellut myös hieman ohjelmaa:

Heti ensimmäiseksi vieraat pääsivät askartelemaan itselleen taikasauvat. Olin jo valmiiksi tehnyt taikasauvoja syömäpuikoista kuumaliiman avulla. Isommat vieraat toki voisivat itsekin tehdä kuumaliimalla haluamiaan kuvioita syömäpuikkoihin, mutta meillä vieraat olivat sen verran pieniä, että heidän osuudeksi jäi sauvojen maalaaminen ja koristeleminen kimalleliimalla ja tarroilla.


Muutama sauva ennen ja jälkeen tuunaamisen.


Kun jokainen vieras oli saanut sauvan, saivat he alkaa opiskella loitsuja Loitsujen Käsikirjasta, jollaiset olin askarrellut jokaiselle vieraalle kotiinviemisiksi.


Viimeisenä ohjelmanumerona oli Lordi Voldemort pinjatan tuhoaminen Rohkelikon miekalla. Askartelin pinjatan ilmapallosta, sanomalehdistä, valkoisestapaperista ja liima-vesiseoksesta. Ajattelin laittaa Voldemortille vartalon jätesäkistä, mutta se oli synttärisankarin mielestä pöljä ajatus.


Ohjelmaksi harkittiin myös taikiajuomien valmistusta. Erilaisilla söytävillä glittereillä ja väreillä saa hienoja juomia aikaiseksi. Lisäksi suunnittelin vielä siepin piilotusta eli kukin vieraista olisi vuorollaan piilottanut siepin ja muut vieraat olisivat saaneet etsiä sen. Nämä jäivät tekemättä, kun innokkaat velhot ja noidat halusivatkin lähteä ulos taikasauvoineen ja loitsukirjoineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti