maanantai 4. maaliskuuta 2013

Maitosuklaatryffelikakku

Toteutin kaverini lapsen 1-vuotissynttäreille kaksi suklaista kakkua, tässä niistä ensimmäinen eli maitosuklaatryffelikakku.

Toiveena oli jotain suklaista, jopa "äklömakeaa". Ei välttämättä mitään muotokakkua, koska sankari ei itse vielä kakusta perusta ja syöjät ovat pääasiassa aikuisia. Neuvottelun lopputuloksena päädyttiin kahteen erilaiseen suklaatryffelikakkuun, jotka koristelin vielä sankarin nimellä. Tämä kakku on todellakin suklainen ja makea, jopa äklömakea. Pohjaksi valitsin ihan perus keksipohjan.

Maitosuklaatryffelikakku

Suklaakeksipohja:
250g suklaakeksejä
75 g voita

Tryffeli:
675 g maitosuklaata
1½ dl kermaa
1½ dl maitoa
(2 liivatelehteä)

Valmista ensin keksipohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla murusiin sulatettu voi. Taputtele halkaisijaltaan 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin tryffelin valmistamisen ajaksi.


Rouhi suklaa melko hienoksi.



Kiehauta kerma ja maito. Sekoita joukkoon liotetut liivatelehdet. Kakun voi tehdä myös kokonaan ilman liivatetta tai muuta hyydyttävää ainetta. Pysyy kyllä kasassa, mutta on todella pehmeää ja tahmaista. Jos kakkua ei tarvitse kuljettaa minnekään, voi liivatteen ihan hyvin jättää kokonaan pois. Mutta liivatteella saa ehkä hieman siistimmän sekä paremmin siirtelyä ja kuljetusta kestävän kakun.



Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja sekoita kunnes massa on tasaista. Turhaa vatkaamista kannattaa välttää, muuten massaan tulee ilmakuplia (joita näkyy myös kuvassa). Niistä ei ole mitään varsinaista haittaa, estetiikka kysymys.



Kaada tryffelimassa keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä rauhassa yön yli. Kakku säilyy hyvin, noin viikon, joten sen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.



Koristelin kakun sokerimassasta tekemilläni kirjaimilla, valkosuklaarouheella sekä Smurffi valkosuklaatikuilla, jotka leikkasin kolmeen noin 2,8-2,9cm pituiseen osaan. Kakku on siis aika matala, vain noin 3cm korkea. Liimasin sulkaatikut kakkuun sulalla valkosuklaalla. (Koristeiden teosta tai koristelusta en ehtinyt kiireisen aikataulun takia ottamaan kuvia.)



Valmis maitosuklaatryffelikakku valkosuklaisin koristein!

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen ja suklaisen oloinen resepti! Ja kivasti koristeltukin! Täytyy ehdottomasti kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jokaisen makeanystävän on ehdottomasti testattava tämä resepti! :D

      Poista
    2. Tämä kakku oli lopulta itselleni vielä tummasuklaista tryffelikakkuakin mieluisampi; olenhan _todella_ perso makealle - jopa äklömakealle. :) Namnamnam! Kiitos Jaana!

      Poista
    3. Eipä kestä! Ihanaa, kun oli hyvä syy leipoa. Tosi mielläni otan jatkossakin tilauksia vastaan! ;)

      Sinun pitäisi kyllä ehdottomasti maistaa vielä sitä valkosuklaatryffelikakkua, sekin on _todella_ makeaa! :D

      Poista