tiistai 5. maaliskuuta 2013

"SE-kakku" eli tummasuklaatryffelikakku

Toinen Eero-pojan 1-vuotissynttäreille tehty kakku oli tummasuklaatryffelikakku. Tämä kakku on todella pidetty ja sen ohjetta on usein pyydetty. Tämä kakku sai opiskeluaikoina tyttöporukassa ihan oman nimityksensäkin... ;)

Tämä on myös todella suklainen, muttei ihan niin makea kuin tuo maitosuklaatryffelikakku. Lisäksi reseptiä voi helposti varioida maun mukaan, esimerkiksi lisäämällä pari lusikallista kahvia, konjakkia tai jotain muuta mieleistään maustetta.

Tummasuklaatryffelikakku

Keksipohja:
150 g keksejä
1 rkl kaakaojauhetta
(suklaarouhetta)
50 g voita

Tryffeli:
85 g voita
2 dl kermaa
330 g tummaasuklaata
(½pss vegegeliä tai 1 liivatelehti)


Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit ja sekoita muruihin kaakaojauhe ja halutessasi suklaarouhetta. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan (halkaisija 16cm) pohjalle ja laita jääkaappiin tryffelin valmistamisen ajaksi. Jos haluat ison kakun (22-24cm), kannatta ohje tehdä 1½-2 kertaisena.



Sulata voi kattilassa.



Lisää kerma ja kiehauta. Tässä vaiheessa kannattaa myös lisätä liivate tai vegegel, jos niitä haluaa käyttää. Tämäkin kakku pysyy kasassa hyvin ilman mitään hyydyttäviä aineita, mutta tällä kertaa käytin noin ½ pussia vegegeliä, jotta kakku pysyisi siistinä kuljetuksesta huolimatta. Jos ei käytä mitään hyydyttäjää, kannattaa käyttää oikeaa voita (ei margariinia) ja noin 70% suklaata ja kakun reunat täytyy siistiä veitsellä tai leipurinlastalla.



Ota kattila pois liedeltä, pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes massa on tasaista. Kaada tryffelimassa keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.



Tällä kertaa käytin siis noin ½ pussia vegegeliä, lisäksi käytin vuoan reunoilla reunamuvia, joiden ansiosta kakusta tulikin todella siisti ja napakka.



Tummasuklaatryffelikakun koristelin sulatetulla valkosuklaalla, jolla kirjoitin kakkuun :"Eero 1 vuotta". Kirjoittamisessa käytin pursotinpussia ja pienipäistä tyllaa. Kakku säilyy hyvin, noin viikon, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua!


4 kommenttia:

  1. Tämäkin kuulostaa hyvältä ja on kyllä siistit reunat, ihan täydellisen kaunis kakku! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä hyvä kakku ja itsekin olen ihan tyytyväinen kakun ulkonäköön, mutta että ihan täydellinen! :)

      Poista
    2. Ulkonäön lisäksi myös maku oli täydellinen. Terv. Eeron äiti. :)

      Poista