torstai 23. toukokuuta 2013

Kanelipikkuleivät


Pitihän sitä Portsan markkinoilta löytyneeseen aarteeseeni, mam(m)an keksipurkkiin, leipoa täytettäkin. Nämä keksilöiset eivät todellakaan onnistuneet ensimmäillä kerralla, vaan niistä tuli kivikovia kikkaroisia. Mutta koska taikina maistui ihan mielettömän hyvältä (hyvä, että saatiin muutama valmis piparikin, eikä syöty koko taikinaa jo ennen paistamista), oli pakko jatkaa jalostamista ja tässä on lopputulos:

Kanelipikkuleivät
(vegaaniset)

1/2dl sokeria
1dl siirappia
75g (vegaanista)margariinia
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
2 dl venhäjauhoja

Kiehtauta sokeri, siirappi ja margariini kattilassa tasaiseksi siirapiksi. Ota pois liedeltä ja lisää kaneli. Vatkaa lopuksi joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhot. Anna taikinan jäähtyä jääkaapissa. Pyörittele jäähtyneestä taikinasta palloja ja litistä niitä hieman. Pyörittele pallot kaneli-sokeri-seoksessa ja laita pelille. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Uuniin matkalla.
Kokeilin myös onnistuisiko tällä taikinalla tehdä pipareita muotilla. Onnistui.


2 kommenttia:

  1. http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/2013/05/23/yllatys-eemeli-50-vuotta-leivontakilpailu/
    tää on niin sulle! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi! Pitäisköhän osallistua... Kiitti vinkistä! :D

      Poista