keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Prinsessakakkuja kahdella tapaa

Taas olen ollut niin onnekas, että olen saanut näperrellä parit prinsessakakut tilaustyönä. Testasin toteuttaa ne kahdella tyylillä:

Prinsessakakku numero 1:


Tämä on perinteinen barbiekakku. Aloitin leipomalla kaksi kolmen munan täytekakkua (vuoan halkaisia 16cm). Leikkasin pohjat kolmeen osaan. Laitoin yhden osan vuoan pohjalle, kostutin ja täytin. Sitten toinen osan, täyte ja kolmas osa. Toiseen kakkuun jätin päällimäiseksi täytteen. Annoin kakkujen vetäytyä jääkaapissa yön yli.  (Täytteenä käytin: 3,3dl kermaa, 400g tuorejuustoa, mansikkasosetta ja 3 liivatelehteä.)


Sitten asetin alustalle ensiksi sen kakun, jonka päällimäisenä kerroksena oli täytettä ja sen päälle toisen kakun saaden kakkutornin.


Muotoilin pohjaa hieman ja levitin pinnalle mansikkakreemin (125g margariinia, 4dl mansikkatomusokeria ja 1 rkl vettä). Kreemi eristää kakun kosteuden sokerimassasta, eikä sokerimassa itkety.


Painoin veitselle kolon kakun helmaan.


Kelmutin Barbien.


Ja asetin barbien kakkuun. Yksinkertaisimmillään kakku on tässä. Helman voisi koristella pelkällä kreemillä tai kreemin päälle voisi pursottaa kermavaahtoa.


Tällä kertaa koristelin helman sokerimassalla.

Tämä tapa sopii hyvin, jos haluaa käyttää juuri jotain tiettyä barbieta, kuten jotain Disneyprinsessaa. Tässä toiveena oli Tuhkimo. Nukke oli Tuhkimo-ballerina, jonka yläosa ei ollut ihan perustuhkimo, joten otin helmankin osalta pientä vapautta. Ja onnekseni pieni "asiakas" ei ollut asiasta loukkaantunut, vaan kakku sai mitä parhainta palautetta: "Mä alan itkee, kun toi kakku on niin ihana!" 

Prinsessakakku numero 2:


Kun sain tämän tilauksen ja surffailin ideoita etsien netissä, törmäsin Wiltonin nukketikkuun, ja pitihän sitäkin päästä kokeilemaan.


Tässä versiossa tein 6 munan levykakkupohjan, josta leikkasin pyöreitä paloja ja asettelin ne torniksi vuorotellen täytteen kanssa ja sen jälkeen levitin kreemin. Suosittelen ehkä tuota ensimmäistä tapaa eli kahden kakun tekemistä, näin saa jämäkämmän torinin, jota on helpompi myös muotoilla.


Sen jälkeen levitin päälle sokerimassan.


Tein tikulle yläosan ja yhdistin tikun ja alaosan.


Lopuksi vielä lisäilin yksityiskohtia.


Tässä tavassa nuken ja helman yhdistäminen sujuu helposti. Lisäksi nukketikku antaa mahdollisuuden tehdä istuvan prinsessan tai vaikka merenneidon kivellä tai mitä mielikuvitus keksii, kun jalkoja ei tarvitse piilottaa. Yläosa on tehtävä itse, mikä on siitä kiva, että näin saa sen varmasti mätsäämään alaosaan, mutta toisaalta yläosan tekeminen oli melko haastavaa, koska nuken kädet eivät liiku, jolloin helposti repeilevän massan levittäminen kauniisti kainaloihin ja kylkiin on haastavaa. Nukketikkuja on kahta laatua, tumma- ja vaaleahiuksinen. Hiukan petyin, kun tällä vaaleahiuksisella olikin ruskeat silmät, eihän se nyt ole Tuhkimo. Lisäksi pääsin leikkimään kampaajaa (mikä olikin yksi haastavammista osista kakkua tehdessä), kun yritin väsätä avoimista hiuksista "tuhkimokampausta".

Vielä haluaisin testata ainakin yhden kermakakku prinsessakakun. Ei kellään olis tarvetta? :D


9 kommenttia:

  1. Eikä! Siis ihan huippuja! En kestä!
    Vitsi kun neidin synttärit on vasta huhtikuussa! Mä niin haluaisin tommosen sinne!
    (Jos huutomerkkejä ei ollut tarpeeksi niin tässä vielä muutama: !!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos pääsen askartelemaan teidänkin rinsessalle tällasen! Jos ei malta odottaa huhtikuuhun, ni täytyy pitää 1,5-vuotisbileet. ;D

      Poista
  2. V-A-U-T-S-I! Oot kyllä ihan älyttömän taitava kakkutaikuri! :)

    Ps. kevyesti pelottavia noi alavartalottomat barbit.. :S :P

    - Martsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nää on näitä tuotoksia täältä äitiyden mustasta aukosta. Siellä voi hurahtaa ihan mihin vain. :D

      Poista
    2. nyt tiiän keneltä tilaan jatkossa kakut... vautsi vau!! :)

      Poista
  3. ja korvikset sekä kaulakorunkin oot laittanut barbille ;) hienoja yksityiskohtia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ei muuta ku tilauksia tulemaan! :)

      Eihän Tuhkimo ole mitään ilman korujaan. ;)

      Poista
  4. Nää on niin upeita! Ihastelin kakkuja suu auki (siks ku oli niin hienot kakut ja siks ku alko tehdä mieli kakkua..) :)

    -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Onneks tänään oli taas tarjolla kakkua. :D

      Poista