perjantai 21. helmikuuta 2014

Ei pöllömpiä suklaajuustokakkuja!


Pääsin taas vähän näpertämään. Tilauksesta sain tehdä 2-vuotissynttäreille parit suklaajuustokakut kera pöllöjen. Pöllökakkuja olen tehnyt pariin otteeseen aiemminkin (klik ja klik). 




Koristeeksi näpertelin valkoisesta ja ruskeasta sokerimassasta kaksi pöllöä kumpaiseenkin kakkuun, kukin vähän oma persoonansa.


Lisäksi pursottelin leivinpaperille tähtiä valkosuklaasta, osaan laitoin hopeita ja valkoisia hippuja sekaan. Annoin tähtien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli. Oksat maalasin sulalla suklaalla kakun pintaan.
 

Suklaajuustokakun tein suurinpiirtein tällä reseptillä, tosin käytin tavallista kermaa ja tuorejuustoa vegaanisten tilalla sekä pohjassa gluteenittomia keksejä.


Valkosuklaajuustokakku
(gluteeniton, munaton)

Pohja:
175g Pirkan gluteenittomia suklaacookieta
75g voita/margariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
3dl kermaa
1kpl/200g maustamatonta tuorejuustoa
n.160g valkosuklaata
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Tee ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Taputtele irtopojavuoan pohjalle (halkaisija 20cm) ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sulata liivatteet tilkassa kuumaa vettä. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeri, hieman jäähtynyt suklaa ja liivate. Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti sekaan ja levitä täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi tai yön yli.



4 kommenttia: