maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vauvaukutsuilla


Eilinen meni vaaleanpunaisissa tunnelmissa, kun juhlistimme yhden ihanan maman tulevaa pikkukakkosta. Vauvakutsut olivat oikein onnistuneet. Juhlakalu ei osannut arvata mitään ja valmistelut sujuivat näppäristä, kun kaikki osallistuivat järjestelyihin, kukin tavallaan. Juhlat järjestettiin nyyttäri/talkoovoimin, osa hoiti tarjottavia, osa koristeita ja osa ohjelmaa. Koristeiksi oli askarreltu viirinauhaa, pompomeja ja pöytäkoristeita sekä hankittu vaaleanpunaisia ja valkoisia ilmapalloja.


Ohjelmassa oli vauvan syntymäajan, pituuden, painon ja nimen arvailua. Musavisaa, jossa piti tietää miten lastenlaulujen sanat jatkuvat (ja kukakohan voitti, kröhöm!). Juhlakalu pistettiin pähkäilemään vieraiden vauvakuvista, kuka on kuka. Tästä hän suoriutui ihan hämmästyttävän hyvin! Lopuksi hän sai vielä jalkahoitohemmottelun. Ohjelmaksi oli harkittu vielä vauvavatsan koon veikkailua sun muuta, mutta enempää ohjelmaa ei ehditty pitämään, että jäi aikaa myös herkutteluun ja mukavien höpöttelyyn.


Tarjolla oli jos jonkinmoista herkkua. Salaatteja, hedelmäsalaattia, pullia, kakkua... Minä tietysti varasin tehtäväksi osallistua makeaan leivontaan ja tein vegaaneja sitruunamuffinsseja sekä valkosuklaajuustokakkua. Ekaa kertaa kokeilin vauvakoristeen tekemistä sokerimassasta ja päätin myös testailla valkosuklaan värjäämistä. Vaaleanpunaiseksi ja harmaaksi värjätyllä suklaalla tein koristeet kakun reunoille.


Valkosuklaajuustokakku

Pohja:
200 g suklaakeksejä
75g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
n.180g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
 2dl kermaa

Tee keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne. Taputtele irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa, sokerit ja keltuaiset. Sulata liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja lisää ne ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia tai yön yli.


Sitruunamuffinssit
(vegaani)

2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2½dl soijamaitoa
1dl öljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
n.3rkl sitruunamehua
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa

Kuorrute:
Sitruunalla maustettua soijavispiä

Mittaa sokerit, maito, öljy, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu kulhoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina muffinssivuokiin (tuli noin 35kpl minimuffinsseja). Paista 200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä ja kuorruta sitruuna-kermavaahdolla.

3 kommenttia:

  1. Ihanat Baby Showerit! Ite oon kanssa suunnitellut kehitteleväni parhaalle ystävälleni kutsut kesällä yllärinä :)

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanat vauvakutsut! Kiitos ideoista! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Oli oikein ihanat juhlat. Toivottavasti näistä löytyi hyviä ideoita tuleville kutsuille. :)

    VastaaPoista