lauantai 18. lokakuuta 2014

Syksyinen nallekakku ristiäisiin

Tällä kertaa pääsin askartelemaan syksyistä ristiäiskakkua pienelle prinssille. Lähtökohtana oli jo keväällä tekemäni nimiäiskakku nalleilla. Pieniä muutoksia kakkuun kuitenkin tein. Kukat korvasin syksyn lehdillä ja tekstin tein pastavärillä sokerimassan sijaan. Tein kakuun 8 munan kakkupohjan ja täytteeksi laitoin vadelmasosetta sekä raikasta vadelmamoussea.

Vadelmamousse

250g vadelmia
1 dl sokeria
2 valkuaista
4 dl kuohukermaa
400g vaniljarahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset ja sen jälkeen kerma toisessa kulhossa (vatkaimia ei tarvitse pestä välissä). Lisää kermavaahtoon rahka ja hieman jäähtynyt vadelmasose. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet sen sekaan. Lisää liivatteet ohuena nauhana vadelma-kermaseokseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Nosta täyte noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään ennen kakun täyttämistä.


Kakkuprojekti alkoi koristeiden teolla ja muutama päivä ennen kakun leipomista. Värjäsin sokerimassaa syksyisiin sävyihin pastaväreillä ja otin painomuoteilla lehtiä, jotka asettelin kuivumaan rypistetyn muovipussin päälle.


Myös kehdon osat tein valmiiksi etukäteen, jotta ne ehtivät rauhassa kuivua ja kovettua ennen kehdon kasaamista kokoon. Myös vauvan tein etukäteen. Nallet näpersin suoraan kakun pinnalle, kun näin miten kehto asettuu kakun päälle.


Nallukka vahtimassa pikkuisen unta.


Toiveena oli myös nimi ja kastepäivä kakun pintaan. Koska nimi oli melko pitkä, päätin maalata sen suoraan kakun pintaan pastaväreillä.  Kirjainmuoteilla tehty teksi olisi mielestäni ollut liian iso ja kakku olisi tullut liian täyteen.


Kuivuneet sokerimassalehdet liimasin kakun pintaan elintarvikeliimalle.


Kakku kokonaisuudessaan.
(Kuvauksellisesti leikkuulaudan päällä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti