sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Syksyiset minisuklaamuffinssit


Eilisiin ristiäisiin tein kakun lisäksi minisuklaamuffinsseja.


Suklaamuffinssit
(42 minimuffinssia)

135g margariinia tai voita
35g tummaa suklaata
1 1/3dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/3dl maitoa
135g tummaa suklaata rouhittuna

Sukata margariini kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja maito. Lisää hieman jäähtynyt margariini-suklaaseos ja lopuksi rouhittu suklaa. Annostele muffinssivuokiin. Vuoat saavat tulla melko täyteen, jos haluat komeasti kohonneita muffinsseja.

Vinkki! Jos haluat tehdä muffinssit maidottomina, käytä maidotonta suklaata (esim.Pandan hurmaava tumma) ja margariinia (tummansininen Keiju tai Sunnuntai laktoositon leivontamargariini). Maidon voi korvata vegaanisella maidolla, kuten soija- tai kauramaidolla.



Kun muffinssit ovat jäähtyneet, koristele ne haluamallasi tavalla. Tällä kertaa käytin koristeluun sulaa valkosuklaata sekä samanlaisia sokerimassasta tehtyjä lehtiä, mitä kakussakin oli.



3 kommenttia:

  1. Aivan ihana koristelu! Mistä olet hankkinut pieniä muffinssivuokia? Mäkin tykkäisin tehdä juuri noita pieniä muffinsseja välillä, kun kuorrutteinen päivineen normaali kokoisessa kuppikakussa on tosi paljon syömistä, etenkin jos tarjolla on muutakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuo muffinssivuoat olen tilannut täältä: http://www.ullanunelma.fi/minimuffinivuoat. Oli sellainen setti, missä oli muutamaa eri väriä samassa paketissa. Itsekin tulee melkein useammin tehtyä noita minimuffinsseja, juurikin siksi kun juhlissa usein on muutakin tarjottavaa ja harva jaksaa mitään jättimuffinssia sit syödä.

      Poista
    2. Hei, kiitos kovasti! :) Nyt vaan tilausta tekemään. Minimuffineja on kiva tehdä senkin vuoksi, että saa näperrellä pieniä ja söpöjä juttuja. :)

      Poista