sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Tulivuori-kakku

Viikonloppu tiesi jälleen kakkuoperaatiota. Tällä kertaa toiveena oli tulivuori Hekla-kakku.


Inspiraatiokuva.

Kakkuversio kuvan perusteella.

Lisävaatimuksina oli, että kakun tulisi olla maidoton, gluteeniton ja pähkinätön ja mielellään käytettävissä tuotteissa ei saisi olla edes jäämiä edellämainituista. Niinpä syynäsin kaupassa tuoteselosteita ja jouduin jonkun verran muuttamaan suunnitelmia ja sumplimaan, että sain tehtyä kaikille sopivan kakun. Esimerkiksi suklaan kanssa piti olla tarkkana, sillä niissä usein on jäämiä pähkinöistä tai maidosta. Myös osassa sokerimassoja oli jäämiä mantelista.

Gluteeniton tumma kakkupohja

3 munaa
1,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele joukkoon kuivat aineet. Kaada voideltuun itropohjavuokaan, vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia.

Tein kaksi kertaa tuon kolmen munan pohjan. Ensimmäisestä tein 18cm vuoalla ja toisen satsin jaoin 15cm ja 10cm vuokiin tulivuorta varten.


Kostutukseen käytin mehua ja täytteeksi laiton vadelmasosetta sekä tummasuklaamoussea.


Kuorrutteeksi tein yhtä suosikki suklaakuorrutettani, joka kaiken kukkuraksi on helppo tehdä munattomana, maidottomana, pähkinättömänä ja gluteenittomana sekä toimii niin täytteenä kuin kuorrutteenakin. Hiekan tein gluteenittomista suklaakekseistä, jotka olin itse leiponut. Kivet pyörittelin sokerimassasta. Meren tein värjätystä margariini-tomusokeri-kreemistä. Laava on punaiseksi värjättyä kinuskia, jonka tein kinuskipopkornien ohjeen mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti