maanantai 12. tammikuuta 2015

Salama Auto-synttärit

Nyt on kolmeen otteeseen juhlistettu meidän kolmevuotiasta. Viimeisimpänä viikonlopun lastenkutsut äiti-lapsiporukalla. Pikkuveikka oli toivonut synttärikakuksi Martti-kakkua ja siitä se ajatus sitten lähti:


Koristeeksi askartelin viirinauhaa. "Ralliruutu"-paperi on tulostettu ihan vaan kopiopaperille.



Ralliruutua ja mustavalkoisuutta näkyi muutenkin koristeissa ja kattauksessa.


Omppuautot ajamassa hedelmärallia. Ralliliput näpersin ruutukuvioisesta ilmastointiteipistä (löytyi suomalaisesta kirjakaupasta) ja coctailtikuista.


Testasin myös tällaisia kahden raaka-aineen keksejä. Sekoita pari muusattua banaania ja 3,5 desiä kookoshiutaleita, halutessasi mausta vaniljialla tai kanelilla. Muotoile pellille kekseiksi ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Nämä maistuivat musta lähinnä banaanilta, mutta sopivat niin taaperoille kuin sokeritonta, maidotonta, vehnätöntä tai vegaanista ruokavaliota noudattaville äideille.


Autosynttäreillä oli tietty myös autokeksejä sekä Luigin kaalteva rengastorni.


Klainari tarjoili vaihtoehtoista suklaakakkua. Tein tätä samaa raakasuklaakakkua jo ekoille synttäreille ja tämä toinen versio oli vielä onnistuneempi ja parempi mitä eka. Toimiva resepti.


Kun poika ei lopulta sittenkään osannut päättää haluaako hän Salama- vai Martti-kakun tuli kakkuun sit molemmat. Autot on napattu ihan lasten lelulaatikosta. Koristelussa testasin ekaa kertaa tuollaista syötävää sokeripaperia. Ihan ok vaihtoehto, jos ei ole intoa itse näpertää ruudukkoa sokerimassasta. Vähän se jäi sieltä täältä kuprulle ja saumakohtien kanssa oli pientä säätöä. Eikä se myöskään leikkaantunut kovin siististi.

Martti-kakku

Pohja:

125g margariinia
50g suklaata
1dl rypsiöljyä
2dl vettä
150g vaniljarahkaa
3 munaa
1 1/4dl sokeria
1 1/2dl fariinisokeria
4 3/4 dk vahnöjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

Sulata margariini kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele sekaan suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokerit, munat, öljy, vesi ja rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vatkaa. Kaada voideltuihin vuokiin, pienempi kakku on 10cm halkaisijaltaan ja isompi 20cm (tai yhteen noin 24cm vuokaan). Paista 175 asteessa 50.60 minuuttia. Paistoin kakut yhtä aikaa, otin pienemmän pois kymmenisen minuuttia aiemmin mitä ison kakun.

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
5dl kermaa
130g valkosuklaata
sitruuna mehua ja sitruunankuorta maun mukaan
tomusokeria maun mukaan

Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon valkosuklaa, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kääntele joukkoon kermavaaho. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunaa tai tomusokeria.



2 kommenttia: