lauantai 31. tammikuuta 2015

Suklaaöverikakku

Blogi on ollut vähän jäissä. Kun ei ole aikaa. Ei ole aikaa lapsille eikä ole aikaa leipoa eikä ole bloggailla. Ei ole aikaa oikeastaan millekään muulle kuin töille ja arjen pyörittämiselle. Ensimmäinen kuukausi työ-päiväkoti-arkea takana. Kuukausi on ollut rankka. Ihan mieletön ikävä lapsia. Ja ikävä myös sitä arkea, jolloin ei ollut koko ajan kiire.


Ilman sen suurempia avautumisia siirrytään asiaan eli tämän viikon kakkuun. Tällainen suklaaöverikakku tuli pyöräytettyä omalle kolmekymppiselleni. Brownie-pohja, tummasuklaatyffelitäyte, koristelu kaakaojauheella. Simppeli kakku, jonka voi tehdä valmiiksi päivää tai paria ennen tarjoilua.

Suklaaöverikakku

Browniepohja:

130g margariinia
130g tummaa suklaata
170g sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
80g vehnäjauhoja
ripaussuolaa

Sulata margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja munat yksitellen. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leivitä vuoka (18-20cm). Kippaa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi.

Tryffelitäyte:

250g tummaa suklaata
1 2/3dl kuohukermaa
(tilkka tujua kahvia)

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi kahvilla. Kippaa pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti