maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ritarisynttärit


Viikonloppuna juhlittiin ystävien kanssa esikoisemme 5-vuotissynttäreitä. Päivänsankari halusi ritarisynttärit ja suklaisen ritarilinnakakun. Pitkiin, valkoisiin kakkukynttilöihin liimasin paperista punaiset viirit. Koristeeksi lennähti myös yksi lohikäärme (jonka toki olisi voinut tehdä myös sokerimassasta, mutta simppelisti mentiin tällä kertaa).


Kakkupohja on kuuden munan neliönmalliseen vuokaan tehty tummakakkupohja. Täytteenä suklaamoussea ja kuorrutteena tummasuklaakuorrute (50g voita, 300g suklaata, 1dl kermaa). Kulmista leikkasin palat pois, että keksitornit sopivat paremmin. Keksitornit ja maitosuklaamuurin kokosin käyttämällä suklaakuorrutetta liimana. Keksejä kului kaksi pötköä dominoita (yksi iso paketti) ja vajaa kolme levyä Pandan maitosuklaata (noin 390g).



Lisäksi tarjolla oli muun muassa päärynämiekkoja ja vesimelonilinnoja, jotka tein piparimuoteilla.


Loput tarjoilut olivatkin simppelisti namuja ja naksuja. Viikonlopun toinen kakkuprojekti oli sen verran työläs, että muuhun leipomiseen jäi vähänlaisesti aikaa.


Koristeiksi tein viiripillejä, servetit olivat värikoodatut punaraidalliset ja viirinauhan ostin täältä.


Lopuksi vielä simppeli kypärä askartelu, jonka idean varastin töistä. Tarvitaan kaistale (hopeista) kartonkia, johon leikataan kasvoille kolo. Sitten vielä kaksi ohuempaa suikaletta kartonkia, osat nidotaan yhteen ja ritarikypärä on valmis.




2 kommenttia:

  1. wau! tää kakku on kyllä niin hieno! itellä ei olis hermoja(ja kykyjä) tommosen tekemiseen, mutta jos olis nii aivan varmasti koettaisin! Ainiin, pitäisi värvätä 5v tyttärelleni prinsessa-koira kakku... Oisko jotain vinkkiä miten semmosen pystyisin tekemään:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Itse asiassa tän kakun tekeminen oli kyllä tosi simppeliä. :D Prinsessakoira onnistuu toki muotokakkuna, jos sellaisia tykkää näpäretää, mutta helpommalla pääsee, jos tekee vain prinsessakoirakoristeen sokerimassasta. :) Itse olen joskus tehnyt prinsessa ja koira-kakkuja: http://taikinainen.blogspot.fi/2014/03/prinsessa-ja-koira.html

      Poista