sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tuutikki-kakku


3-vuotiaan pienen miehen toiveena oli Tuutikki-kakku. Toiveena oli suklainen kakku ja sitä tämä kyllä oli! Pohjana tummasuklaabrownie, täytteenä maitosuklaatryffeliä ja kuorrutteena valkosuklaakuorrute. Kolmen suklaanöverikakku.


Browniepohja

300g margariinia
300g tummaasuklaata
4dl sokeria
5 munaa
1 tl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½tl suolaa

Sulata rasva ja suklaa. Lisää sokeri, anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopojavuoan (ø 26cm) pohjalle, voitele vuoan reunat. Kippaa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Maitosuklaatryffelitäyte

675g maitasuklaata
3dl kermaa

Kiehauta kerma. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa brewniepohja kahtia. Laita toinen osa vuokaan ja kippaa täyte sen päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen toisen puolen laittamista. Pohjaa ei välttämättä tarvitse halkaista kahtia vaan täytteen voi laittaa myös pohjan päälle. Anna jähmettyä vähintään muutama tunti tai yön yli.

Kuorrute

400 g valkosuklaata
2dl kermaa
2 rkl voita

Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki niin se on helpompi levittää kakun päälle.



Minulle tuli heti Tuutikki-toiveesta mieleen talvinen muumikakku, johon tulisi Tuutikki ja lumihevonen, jonka Tuutikki rakensi Jäärouvalle.



Lisäksi tein Tuutikin kaveriksi Muumipeikon, joka köllöttelee tyytyväisenä lumessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti