sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Syksyinen ristiäiskakku


Tänään vietettiin suloistakin suloisemman pienen miehen risitäisiä. Toiveena oli syksyinen kakku, jossa olisi koristeena bambeja ja syksyisiä lehtiä. Kakun päälle toivottiin myös pienen miehen nimeä. Täytteenä kakussa tällä kertaa kinuskimoussea ja vadelmahilloa. 


Lisäksi tein gluteenittoman ja vegaanisen suklaamoussekakun (resepti täällä).


Ja vielä suklaisia minikuppikakkuja tuorejuustokuorruteella ja teemaan sopien syksyn lehdillä koristeltuna. Ohjeen kuppikakkuihin sain päivänsankarin äidiltä.

Suklaa(mini)kuppikakut
(noin 40 kpl)

2,5dl jauhoja
1dl kaakaojauhetta
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
100g tummaasuklaata
1,5dl luonnonjugurttia
100g voita
2 munaa

Tuorejuustokuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g voita/margariinia
3dl tomusokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä kuivat aineet ja rouhi sekaan suklaa. Sekoita toisessa kulhossa kevyesti voi, jugurtti ja munat. Yhdistä seokset nuolialla käännellen (älä vatkaa). Jaa taikina minimuffinivuokiin Paista 175 asteessa noin 15minuuttia.

Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti