maanantai 11. joulukuuta 2017

Marjoilla koristeltu ristiäiskakku


Tämän vuoden viimeinen vauvakakku meni pienen Elsan ristiäiseen. Koristeiksi toivottiin marjoja, macaron-leivoksia sekä tossuja ja vauvan nimeä. Pohjana gluteeniton kakkupohja.

6 munan gluteeniton kakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi sekaan loput aineet. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (26cm). Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.


Täytteenä vadelmamoussea ja -marmelaidia.

Vadelmamousse

600 g vadelmatuorejuustoa
4,5 dl kermaa
n. 1dl tomusokeria
n. 1,5 dl kotimaisia pakastevadelmia

Sulata vadelmia hieman. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi hieman sulaneet pakastevadelmat. Täytettä oli reilusti kakun kahteen väliin.



Tennareiden sijaan tuli tehtyä tällaiset töppöset. Ohje kenkiin löytyy Marsispossun blogista. Olivat todella helpot tehdä. Koristelun jätin varsin simppeliksi ja lisäsin tossuihin vain pienen valkoisen napin ja tikkaukset. Kuorrutteena kakussa marenkikreemi.


Kakkuun toivottiin myös macaron-leivoksia, jotka tietenkin olisin voinut hankkia valmiina, mutta kun niitä ei ollut pitkään aikaan tullut tehtyä, päätin kokeilla tehdä itse. Ihan hyvin onnistui. Ei täydellisiä, mutta koristeena ihan ok. Täytteenä vadelmamarmeladia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti