sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pienet suklaatalot


Kiitokseksi kuluneesta syksystä askartelimme tänä jouluna päiväkotiin viemisiksi pienet suklaatalot. Yhteen taloon meni noin 1,5 levyä Fazerin sinistä. Levyjä kannattaa lämmittää hieman mikrossa, jolloin ne leikkaantuvat siististi eivätkä murru miten sattuu (murtumat voi toki korjata sulalla suklaalla). Leikkaamista voi myös helpottaa kuumalla vedellä lämmitetty veitsi. Osien kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa hetken ennen talon kokoamista.


Sitten liimataan seinät yhteen, joko kuviopuoli sisä- tai ulkopuolelle. Liimana hieman jäähtynyt suklaasula. Liimaamista helpottaa myös, jos osat ovat jääkaappikylmiä, jolloin suklaa jäähtyy ja jähmettyy nopeasti osien välissä. Sitten taas talo hetkeksi jääkaappiin.


Sen jälkeen levitin veitsellä suklaasulaa talon seiniin, jolloin saumat saa peittoon ja pintaan tehtyä kuvioita, esimerkiksi hirsiä.


Sitten vielä katto paikalleen. Täytin vielä katon palojen väliin jäävän osan suklaasulalla. Ja koko komeus jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.


Sitten varsinaiset taiteilijat pääsivät vauhtiin. Levitin katolle ja muihin haluttuihin kohtiin suklaasulaa, johon lapset saivat asetella haluamansa koristuksia. Koristeiksi sopii esimerkiksi makeiset, keksit ja erilaiset sokerikoristeet ja störsselit.


Söpösiähän näistä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti