torstai 17. toukokuuta 2018

Vegaaniset marengit

Munattomat marengit eli vegaaniset marengit aquafabasta eli säilykekikherneiden liemestä on ollut pitkään yksi pakko testata -juttu. Nyt kevään aikana, kun kakkuprojekteja ei ole ollut niin paljon (ja ne muutamatkin on täytynyt sairastelujen takia perua), sain aikaiseksi viimein testattua tämän uskomattoman reseptin ihan vain ajankuluksi ja leipomisen ilosta.


Vegaaniset marengit
(munaton, maidoton, gluteeniton)

1,5dl aquafabaa (yhden säilykekikhernetetran liemet)
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
(osaan taikinaan lisäsin myös kaakaojauhetta)Vatkaa aquafaba vaahdoksi (2-3 minuuttia).  Lisää loput aineet ja vatkaa kovaksi vaahdoksi, ainakin 5 minuuttia sähkövatkaimen täydellä teholla. 


Lusikoi tai pursota mieluisen muotoisiksi ja kokoisiksi nokareiksi leivinpaperille. Paista 100 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia. Marengit säilyvät huoneenlämmössä, ilmatiivissä astiassa.Osaan vaahdosta lisäsin hieman kaakaota ja näistä "suklaamarengeista" tuli melkeinpä parempia, mitä perusmarengit. Nämä vegaaniset marengit eivät eroa juuri lainkaan perinteisistä munaa sisältävistä marengeista. Siis ihan mahtava juttu ja helppo ratkaisu esimerkiksi näin keväällä valmistujaisjuhliin tarjottavaksi erityisruokavalioisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti