sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kesäinen pupukakku

Blogi on pitänyt vähän kesälomaa. Kakkuja on kuitenkin tullut tehtyä pitkin kesää ja pikku hiljaa yritän niitä päivitellä taas tännekin. Aloitetaan vaikkapa tästä kesäisestä pupukakusta, jonka tein 1-vuotiaalle pikkuiselle.


Kakusta toivottiin kreemikuorrutteista, keltaista, kesäistä kakkua, joka olisi koristeltu marjoilla, macaronsseilla ja marengeilla. Lisäksi toivottiin, että kakusta löytyisi pikkuinen pupu. Tuoreet marjot ovatkin näin kesällä aivan loistavia koristeita kakkuihin!


Makutoiveina oli suklaa ja vadelma. Kakussa onkin tuhti tummasuklaakakkupohja. Alkuperäinen ohje suklaakakkuun on Meillä kotona -blogista. Tein siitä 1,5-kertaisena ja jaoin taikinan kolmeen 22 cm vuokaan, jotta sain kolme kakkukerrosta kakkuun. Kakkupohjasta tuli hyvin mutakakkumainen ja tiivis kakkupohja.


Täytteena kakussa oli raikas vadelmamousse.

Vadelmamousse

400g vadelmatuorejuustoa
3 dl vispikermaa
250 g vadelmia
(tomusokeria)

Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston sekaan kermavaahto. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita sen verran, kuin haluat vadelmien rikkoutuvan. Jos haluat moussesta makeamman, voit maustaa sitä tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti