lauantai 1. syyskuuta 2018

Vaippakakkua ja vauvakutsuja

Syyskuun eli syksyn ensimmäinen päivä. Pysytään silti vielä kesäisissä tunnelmissa ja vauvateemakin jatkuu edellisten postausten tapaan. Tämä kakku tai kakut eivät kuitenkaan menneet ristiäisiin, vaan vauvakutsuille.


Halusin kokeilla vegaanista valkosuklaa-mansikkajuustokakkua. Alkuperäinen ohje valkosuklaajuustokakkuun on Kamomillan konditoriasta. Tein reseptiin pieniä muutoksia. Jätin kakusta sitruunamehun pois, sen sijaan laiton kakkuun hieman mansikkasosetta. Tein kakun noina superhelteisinä kesäpäivinä ja kun siirsin kakun paikasta toiseen kävellen, päätin pakastaa kakun ettei se olisi vallan lössähtanyt helteessä. Koostumuksesta en siis osaa ihan sanoa, miten hyvin se olisi ilman pakastamista pysynyt kasassa.


Tämän kakun lisäksi väsäsin ensimmäistä kertaa ikinä vaippakakun. Yön pimeinä tunteina sitten sovittelin vaippoja kakkuvuokien sisään. Muutama kerta piti testailla, että sain vaipat mieleiseen muotoon. Lopputulokseen tuli kaksi kerrosta. 1 koon vaippapaketteja meni kaksi pakettia. Keskelle kakkua laitoin tueksi talouspaperirullan hylsyn. Vaipat sidoin vain ympäriltä nauhoila tiiviiksi paketiksi. Kakun alustana käytin kakkupahvia.


Vaippojen lisäksi kakkuun tuli pieni villatakki, virkattu tuttinauha ja kaksi tuttia, virkattu norsulelu, virkattu vauvanpeitto sekä levy suklaata. Vaippakakku oli kimppalahja kaveriporukalta. Minä halusin koota kakun ja olin myös virkannut peiton. Ohje peittoon löytyy Santun maja -blogista. Ohje oli tosi selkeä ja malli tosi helppo ja kiva tehdä. Omassa versiossa muokkasin peiton reunan suoraksi.


Kesä 2018 oli kyllä huikea. Niin lämmin, aurinkoinen ja täynnä mukavia juttuja. Näillä kesämuistoilla täytyy lämmitellä, kun illat taas pimenevät ja viilenevät. Mutta näin huipun kesän jälkeen syksy hämärine iltoineen ja värikkäine metsineen on ilo ottaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti