keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mammatreffailua

Mammatreffit, mikä kotiäidin elämän suola! Lapsille leikkikavereita ja erilaisia leluja ihmeteltävänä, äideille herkkuja ja vertaistukea. Ihmisiä, jotka jaksavat kuunnella juttuja huonosti nukutuista öistä, vauvojen ilmavaivoista ja hammaskiukuista. Ihmisiä, jotka ihan oikeasti ovat pahoillaan siitä, ettet ole kuukausiin nukkunut kunnolla. Ihmisiä, jotka tietävät, miltä tuntuu kun oma lapsi ei syö ollenkaan tai sairastaa. Todellista mammaterapiaa!

Mutta onnistuinpa taidokkaasti heti rikkomaan edellisen kirjoitukseni lupauksen "olla tekemättä mitään ylimääräistä". Pitihän sitä pyöräyttää viemisiksi hiukan pikkuleipiä. Tällä kertaa toteutin ne tällaisella, ennen kokeilemattomalla reseptillä ja ainakin hyvin näyttivät maistuvan niin treffien isoille kuin pienemmillekin osallistujille. Todella helppo ja nopea resepti ja kaiken muun hyvän lisäksi vegaanisia!
Vegaaniset suklaakeksit

1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
80 g vegaanista suklaata (käytin Pandan tummaa suklaata)
75 g vegaanista margariinia (käytin Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia)

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt sula margariini ja sekoita hyvin. Nostele lusikalla nokareiksi tai pöyrittele palloiksi pellille. Paista 175 astetta 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti