torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesä yllätti äidit

Talvi yllätti autoilijat. Joka vuosi se vaan yllättää. No, kesä yllätti äidin. Tai äidit, samailmiön olen (onneksi) huomannut muidenkin äitien blogeissa. En siis ole maailman huonoin äiti.

Itse asiassa luulin, että kesävaatteita olisi ollut ihan sopivasti. Ei sitä kesän aikana nyt monia shortseja tarvitse, sataa kuitenkin koko kesän. Mutta alkukesä olikin niin ihanan aurinkoinen ja lämmin, että kesävaatteet eivät sitten riittäneetkään.


Alkukesästä tulikin pyöräytettyä vähän täytettä kesävaatevarastoon ja ovat olleet niin kovassa käytössä, että vasta nyt sain niistä kuvat otettua. (Aurinkosetit molemmille pojille esittelinkin jo aiemmin täällä.)


Minulle on iskenyt kyllästyminen kirjaviin vaatteisiin. Väriä saa ja pitää lastenvaatteissa olla, mutta olen kaivannut vaatekaappiin ihan yksivärisiä vaatteita, joita olisi sitten helppo yhdistää eri vaatteisiin ja kaikkiin kivoihin kirjavampiin kuoseihin. Niinpä pöyräytin ihan perus teepparin keltaisesta Majapuun trikoosta ja kaveriksi esimerkiksi nämä Noshin joustofroteesta tehdyt shortsit.


Minulla on tapana aina tehdä (tai ostaa) valmiit setit, että varmasti löytyy asukokonaisuuksia. Nyt kuitenkin olen yrittänyt alkaa muokkaamaan vaatevarastoa siiihen suuntaan, että kaikki vaatteet sopisivat yhteen tai edes suurin osa. Joten tässä sama teeppari Myllymyksujen bambujoustofroteesta tehtyjen iisipiisi-shortsien kanssa.


Ja keltainenhan on siis kesän väri ja nämä "iisipiisi"-pöksyt ovat mun uusin ihastuksen kohde. Tosi helppo tehdä ja ovat tosi veikeät, ohje löytyy uusimmasta Ottobrestä (vähän piti kaavaa muokkailla taas solakammaksi).


Rakkaus uusretroihin vaatteisiin vähän kostautui, kun kesä tuli. Kaappi pullollaan velouria ja joustofroteeta. Ei mitään hellekelien ykkösmateriaaleja, vaikka muuten ihania ovatkin. Olen hiukan ylireagoiva tuon auringon suhteen, joten puen lapset niin pitkään kuin mahdollista pitkähihaisiin, joten ompelin myös yhden kevyen trikoisen pitkähihaisen, ettei tarvitse poikien pitkähihaisissa velourpaidoissa hikoilla.


Virheestä oppineena tuli nyt sitten tilattua isoveikalle kesäalesta Racoonin välikausihaalari. Jos vaikka syksy ei pääsisi yllättämään. Mutta nyt ei mietitä syksyä. Kassiin on pakattuna kesävaatteet Juhannuksen juhlintaa varten!

Hyvää Juhannusta kaikille!


Kaavat:
Paidat: OB 3/2012 "Tooth Troll" t-paita, kaavaa muokattu.
Pöksyt: Ottobre 3/2013 Easy Piece trikoohousut, pieniä muutoksia kaavassa.
Ruskeat shortsit: oma kokeilu.

Kankaat:
Keltainen trikoo, raita trikoo ja resorit Majapuulta.
Keltaraidallinen bambujoustofrotee Myllymuksuilta
Rurkearaidallinen joustofrotee Noshilta.
Aurinko velour Naperonutusta.
2 kommenttia:

 1. Mun silmään jotenkin sopii jopa paremmin toi kuvioton/kuviollinen yhdistelmä :)

  Mut hei yllätti kesä (joka tuntui kyllä jo loppuvan), niin, että kävin vasta eilen shoppailemassa t-paitoja (liian isoja, joita voi nyt käyttää tunikana ja talvella oikeaan käyttötarkoitukseensa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oon ihan samalla linjalle, että kuviollinen kaipaa parikseen kuviottoman, kai musta on tulossa tylsä...

   Eikä se kesä mitään loppunut, piti vaan pari päivää lomaa, että malttaa äiditkin välillä pestä vaatteita ja tehdä muita sisäkotihommia! ;)

   Poista